Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT

Idén pár héttel korábban indultak útnak az erdei vermelésből a békák és sajnos többsége még kómásan ácsorog az út közepén. Sokukat elütötték az autók mert a kinti játszótér melletti úton igyekeznek át a második tóhoz.
Olyan volt ezen a részen a Fárikúti út mint egy csatatér...
Aztán jött a segítség.
Elkészült a békamentő paraván 🐸🐸🐸
A Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai megkezdték a paraván felállítását mely ma reggel már állt.
A paraván a Fárikúti út – Tógát utca kereszteződésétől, közel 200 méter hosszan a játszótér irányába, az erdő felőli oldalon, az út mellett lett felállítva melyet a vonulás végeztével eltávolítanak (igény szerint a visszavonuláskor a másik oldalra kerül elhelyezésre).
A paraván túldoldalán vödrök kerültek beásásra, ezek hivatottak összegyűjteni a békákat és ezekből kell naponta legalább kétszer (reggel / este) átvinni őket a tó széléhez. Itt bárki önkénteskedhet.
Kesztyűt érdemes felvenni a művelethez. 🙂
Ha lehet mindenki lassítson és nagyon lassan közlekedjen s ha a paraván ellenére békát lát..."tessékelje" át a tó felőli oldalra...vagy esetleg a leásott vödörbe esett békákat egy saját vödörbe téve vigye át az úttesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Február 27. 12:18, kedd | Helyi

Személyi változás a Richter Gedeon Nyrt-nél

Bogsch Erik 2024. március 1. napi hatállyal lemondott a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett – közölte a vállalat február 26-án.