Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2014. Július 31. 07:48, csütörtök | Helyi

Ellopták, most műanyaggal pótolják a kandeláberajtókat

Ellopták, most műanyaggal pótolják a kandeláberajtókat

Több mint 90 kandeláberajtót loptak el tavasszal Esztergomban, melyeket most műanyaggal pótoltat az önkormányzat. Látványra olyan, mint az eredeti, ám a színesfém-tolvajok számára ez már értéktelen.

Nagy port kavart fel idén tavasszal, hogy a városban található, közvilágítást biztosító kandeláberekről ismeretlen tettesek több tucat biztonsági ajtót eltulajdonítottak. Az elkövetők – nem törődve az általuk okozott balesetveszéllyel – többek között a Bartók Béla, a Budapesti, a Petőfi, és az Árok utcából, valamint a Nagy-Duna sétányról vitték el a több mint 90 darab, fémből készült nyílászárót. Ezt követően a polgármester megbízásából a hivatal szakirodája olyan kandeláber ajtókat rendelt meg, melyek speciális, megfelelő paraméterű műanyagból készülnek, így a színesfém-tolvajok számára immár értéktelenek.

Ellopták, most műanyaggal pótolják a kandeláberajtókat

A lopás miatt balesetveszélyesek voltak a kandelláberek

A városban négy típusú kandeláber oszlop segítségével biztosítja az önkormányzat a közvilágítást, így négyféle, különböző méretű ajtó legyártásra volt szükség. Ezek közül előbb a balesetveszélyesebb helyszínen eltűnt ajtók kerültek a héten pótlásra, így a városháza dolgozói a Petőfi utcában szerelték fel az új ajtókat. Nyár végéig minden típusú ajtó megérkezik a hivatalba és még az őszi iskolakezdés előtt ezeket fel is szerelik.

Városházi információ

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.