Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 05. 05:01, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elmarad idén a Méz-Nap az Olvasókörben, de azért lesz egy-két program

Elmarad idén a Méz-Nap az Olvasókörben, de azért lesz egy-két program

Szeptember második hetének vége nem lesz esemény-mentes az Olvasókörben.

"Nem jó hír, amit fájó szívvel közreadok: a Szentgyörgymezői Olvasókör 13. Méz-Nap "In memoriam Mudrák Béla" 2020. évi rendezvénye - lényegét tekintve - elmarad. Erre a rendezvényünkre a MME elnöke egyszer azt mondta, hogy sok szakmai méhésztalálkozót szerveznek az országban, de ehhez hasonló "családi" méz nap nincs az országban. E kijelentés elhangzása óta már - remélem - biztos van. Két lényeges momentum okozza e rendezvény elmaradását: az egyik az idei esztendő mézhozamának "alig" volta. Évek óta partner méhészeink számára nem ez az év a legsikeresebb! Méz-napjaink egyik nagyon fontos momentuma az évente változó életkorú gyermekek rajzpályázata. Idén az alsósok következnének. Következnének! Az előző tanév cirkalmas befejezése után, a ki tudja milyen hatásokkal induló új tanév megkezdése előtt nem fogjuk még ezt is plusz teherként kérni tőlük. Kedves alsó tagozatosok! Jövőre Ti fogtok következni! Most sok sikert kívánunk az új tanév, sokaknak az iskolás élet megkezdéséhez" – írta az Olvasókör Csapata nevében, Polgár József igazgató az Olvasókör közösségi oldalán.

Hozzátéve, hogy szeptember második hetének vége nem lesz esemény-mentes az Olvasókörben: a szombatot az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány fogja varázslatokkal megtölteni (Részletek ITT). A vírushelyzet okán még kérdéses a péntek este M.É.Z. koncertje, s ez vonatkozik a vasárnapi koszorúzásra is. Ilyenkor az elhunyt méhész, a Méz-Nap névadója, Mudrák Béla bácsi emléktábláját szoktuk megkoszorúzni szülőhelyén, Bátorkesziben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.