Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Szeptember 05. 05:01, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elmarad idén a Méz-Nap az Olvasókörben, de azért lesz egy-két program

Elmarad idén a Méz-Nap az Olvasókörben, de azért lesz egy-két program

Szeptember második hetének vége nem lesz esemény-mentes az Olvasókörben.

"Nem jó hír, amit fájó szívvel közreadok: a Szentgyörgymezői Olvasókör 13. Méz-Nap "In memoriam Mudrák Béla" 2020. évi rendezvénye - lényegét tekintve - elmarad. Erre a rendezvényünkre a MME elnöke egyszer azt mondta, hogy sok szakmai méhésztalálkozót szerveznek az országban, de ehhez hasonló "családi" méz nap nincs az országban. E kijelentés elhangzása óta már - remélem - biztos van. Két lényeges momentum okozza e rendezvény elmaradását: az egyik az idei esztendő mézhozamának "alig" volta. Évek óta partner méhészeink számára nem ez az év a legsikeresebb! Méz-napjaink egyik nagyon fontos momentuma az évente változó életkorú gyermekek rajzpályázata. Idén az alsósok következnének. Következnének! Az előző tanév cirkalmas befejezése után, a ki tudja milyen hatásokkal induló új tanév megkezdése előtt nem fogjuk még ezt is plusz teherként kérni tőlük. Kedves alsó tagozatosok! Jövőre Ti fogtok következni! Most sok sikert kívánunk az új tanév, sokaknak az iskolás élet megkezdéséhez" – írta az Olvasókör Csapata nevében, Polgár József igazgató az Olvasókör közösségi oldalán.

Hozzátéve, hogy szeptember második hetének vége nem lesz esemény-mentes az Olvasókörben: a szombatot az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány fogja varázslatokkal megtölteni (Részletek ITT). A vírushelyzet okán még kérdéses a péntek este M.É.Z. koncertje, s ez vonatkozik a vasárnapi koszorúzásra is. Ilyenkor az elhunyt méhész, a Méz-Nap névadója, Mudrák Béla bácsi emléktábláját szoktuk megkoszorúzni szülőhelyén, Bátorkesziben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban