Városlista
2022. szeptember 30, péntek - Jeromos

Hírek

2012. November 18. 08:10, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp / Szentgyörgymezői Olvasókör

Előadások, vásár, Szatszang – jó társaság a Szentgyörgymezői Olvasókörben

Előadások, vásár, Szatszang – jó társaság a Szentgyörgymezői Olvasókörben

Előadásokkal, vásárral és Szatszanggal vár a Szentgyörgymezői Olvasókör a jövő héten. Az állandó programok mellett különlegességek is a heti menü része. De mi is az a Szantszang?

Hétfőn 18 órától Szántai Lajos művészettörténész „Árpád-házi Szent Erzsébet – A fényrózsa titka” című előadásával kezdi a hetet a Szentgyörgymezői Olvasókör, a folytatásban kedden 9 órától Gábrilla vásár várja majd az érdeklődőket, míg szerdán 18 órától Reisinger János irodalomtörténész Rembrandt újszövetségi feldolgozásait mutatja be a közönségnek. Jövő vasárnap pedig Szatszang!

Mi is az a Szatszang?

A teljes életnek, amelyre mind törekszünk a magunk módján, szerves része a kapcsolatok ápolása. A szűken vett családi, baráti körön túl, a tágabb környezettel való érintkezés, a „társasági élet” adja a társadalom kommunikációjának terét.
Sri Mahatma Ghandijinak tulajdonítják a mondást: „egyszerű élet, magasrendű gondolkodás”

Mi minden sűrűsödik ebben az esszenciában? A sikeres élet receptje!

A magasrendű gondolkodásra törekvők pedig tiszta és inspiráló közeget keresnek, amely saját emelkedett életcéljaikat erősíti, spirituális útjukon való haladásukat motiválja. Ez a közeg pedig a szatszang. A szatszang szó egyik jelentése: jó társaság. Sri Paramhansza Szwámi Maheshwaranandaji mondta: ha két ember a Legfelsőbbről beszélget, az már szatszang.

Szatszangra hív a Szentgyörgymezői Olvasókör mindenkit, akit megérint a jóga, akiben felébredt az érdeklődés nemcsak a jóga fizikai szintje, amellyel jógaórákon találkozhatunk, hanem mindazon kulturális háttér iránt, amelyből a jóga tudománya táplálkozik. Az emberiség önmagára ébredésétől gyökerező mitológia, a szent iratok világa, a legalább 6000 éve már klasszikus értelemben véve is komplex filozófiaként fejlődő, káprázatosan teljes világkép, a Mesterlánc, a „Parampara” szentjeinek élő tanításai, a spirituális dalok, a bajanok, melyek a Tanítást éneklik meg a kirtanok, melyek a szívet nyitják meg mindezek befogadásához, valamint a fohászok, imák, mantrák felemelő zengetése: ez a szatszang!

További programokról, foglalkozásokról érdeklődni lehet a Szentgyörgymezői Olvasókör 33/413-464-es és a 30/355-4243-as, 30/355-3150-ás telefonszámán.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco