Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2020. December 21. 08:01, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Előbb piát kéregetett, majd besurrant és lopott

Előbb piát kéregetett, majd besurrant és lopott

Kifosztás, közokirattal visszaélés és a készpénz-helyettesítő fizető eszközzel visszaélés ítélt el az Esztergomi Járásbíróság egy férfit, aki Dorogon lopta el egy alvó sértett pénztárcáját.

A férfi 2020. április 28-án reggel 5 óra és 7 óra között, ittas állapotban megjelent a dorogi, közös udvarú, több lakásos ingatlanban, ahol az ott lakó ismerőseitől alkoholt kéregetett. Miután a lakók kérését elutasították, a vádlott benyitott a sértett szobájába, ahonnan – közvetlenül az alvó, védekezésre képtelen sértett ágya mellett lévő asztalról – eltulajdonította a férfi 45 ezer forint értékű, kinyitható tokban lévő mobiltelefonját, benne a sértett személyi igazolványával, lakcímkártyájával és bankkártyájával.

A férfi az ellopott mobiltelefont ismeretlennek értékesítette 3 ezer forintért, az iratokat pedig eldobta.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a bíróság a vádlottal szemben büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével 1 év 10, végrehajtásában 2 év 6 hóra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, valamint kötelezte arra, hogy a lopással okozott kárt térítse meg a sértettnek.

Korábbi cikkek:

Esztergomi hátrányos helyzetű gyerekeket ajándékoztak meg

Állványnak ütközött egy autó Esztergomban

Orvosi rendelőből lopott többször is

Halálos tűz, filmforgatás, bagolymentés – Heti hírek

Címkék: ítélet, dorog, kifosztás

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.