Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2013. Augusztus 06. 05:00, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Előfutóként a Tatabányai Rallysprinten

Előfutóként a Tatabányai Rallysprinten

Interjú Imre Krisztián autóversenyzővel a Tatabánya Rallysprint előtt.

Mesélnél az eddigi autóversenyzői pályafutásodról?

- Sziasztok, a pályafutásom durván 10 éve kezdtem! Először mint navigátor és azt követően pilóta, és ez így van most is. Voltak kisebb, nagyobb sikereink és ebben a pár évben sikerült kipróbálnom több fajta autót is!

VW Golfot, Suzuki Swifteket, Ignist és persze a Ladát amivel most is próbálok közlekedni!

Eleinte kisebb szlalom versenyeken vettünk részt majd, azt követően sprint versenyen, de megfordultunk már többször a Mikulás Rallyn is és Veszprém rallyn is részt vettünk a meghívásos mezőnyben tavalyi évben! Sprint versenyeken sikerült bezsebelnünk több kupát is de a legjobb évünk az 2010 ben volt az Ezerjó kupában N1-ben kategória másodikak lettünk az év végén!

De ezen kívül van több első, második, harmadik helyezésünk is!

Az idei évünk az elég karcsú lett, mivel egy új autót építettem, és elég sok időt és pénzt vitt, de majd jövőre szeretnék több versenyen rajthoz állni!

Ezen a versenyen milyen technikával indulsz?

- A Tatabánya Rallyt szemeltem ki egy teszt versenynek, mivel most készült el az új autó!

Ez egy N-csoportos Lada! Teljesesen 0-km az autó 1.3-as motor van benne széria minden a motorban a kaszni az ahol lehetett megerősítve minimum csővel, és egy lejárt Homológú belsővel! A váltó és difi is teljesesen széria mivel sajnos semmi módosítást nem lehet elvégezni!

Csak utcai gumikat lehet használni! J Ezért is Neveztünk előfutónak, hogy próbálgassuk a kocsit, és kiszolgáljuk a nézőket amennyire lehet ezzel a technikával! De ha vissza nézek régebbi videókat nagyon nagyokat mentek az akkori pilóták az ilyen kocsikkal!!

Szeretnék én is ráérezni az izére! J

Melyik szakasz lesz nektek sprintben és hányszor?

- Nekünk a Tatabánya - Környe bányai elég lesz és ha jól tudom 4szer kell majd teljesítenünk egy irányban! Hozzáteszem, elég korán lesz a rajt is ha minden igaz fél 7 kor! Úgyhogy várunk már mindenkit időben a pálya szélére!

- Mi az amit szeretsz a sprintben, és mi az amit esetleg a Rali Túrában?

- Huh ez egy nagyon jó kérdés! J A sprintben amit szeretek, az a családias hangulat. Nem nagyon feszítettek a napok, és még valamilyen szinten a versenyzők is összetartanak.

Igaz itt is lehetne 2 gyors, mint az RTE-ben, szerintem azt szeretné mindenki!

Az RTE-ben amit szeretek? Sokat nem tudok elmondani mint versenyző róla hiszen 1-szer 2-szer indultunk rajta, de szerintem nagyon jól összerakott és megszervezet kis versenyek!

Mint néző már többször voltam és el kel mondjam nincsenek nagy csuszások minden úgy zajlik ahogy az le van írva és meghirdetve!

2014-es terveid?

- Tervek mindig vannak és lesznek is, csak majd meglátjuk mit tudunk kihozni belőle! Szeretnék minél több sprint versenyen rajthoz állni és ha minden jól menne szeretnék 2-3 Historic versenyen is részt venni, mivel oda szánom az autót!

A replika kategóriában mivel nem teljesesen Homológ az autó!

De ez még mind csak álom mivel jó lenne egy két szponzor a ki segítene az anyagiakban!

Támogatóid?

- Rengeted barátaim és segítőim vannak, akik pénz helyet a tudásukat és az idejüket adják nekem, amiben kell segítenek és így készítjük fel az autót! De szeretném megköszönni nekik a sok segítséget és akkor itt fel is sorolnám őket!

KINCSEM WELLNESS Hotel Kisbér, Coobler s.r.o, Tam-tom műhely, Mohi Trans, Leila Motors, Gyufa team, Családom és barátaim!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:52, péntek | Sport

Nem bírtak az angolok a dánokkal

A legutóbb döntős angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott a három éve elődöntős dán csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.

2024. Június 21. 07:50, péntek | Sport

Spanyol győzelem és a továbbjutás a B csoport rangadóján

A spanyol válogatott végig fölényben játszva 1-0-ra nyert a címvédő olasz csapat ellen a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának rangadóján, és két forduló alatt hat pontot gyűjtve továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

2024. Június 20. 16:43, csütörtök | Sport

Nagy Ádám: bízunk benne, hogy győzelem esetén kapunk segítséget odafentről

Nagy Ádám szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak saját magukkal szemben továbbra is elvárás a továbbjutás, ehhez vasárnap nyerni kell Skócia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Június 20. 08:05, csütörtök | Sport

Szoboszlai: visszajutottunk oda, hogy magyarként matekoznunk kell