Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI - fotó: zoobudapest.com

Előkelő helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert Európában

Előkelő helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert Európában

Többek közt a londoni, a párizsi és a madridi állatkertet is megelőzve a 14. helyre rangsorolták a Fővárosi Állat- és Növénykertet az egymillió feletti látogatószámmal rendelkező európai állatparkok között.

Az eredményről Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője számolt be az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Anthony Sheridan független állatkerti szakértő alapítványa Európa százharminc állatkertjét vizsgálta meg három, a látogatók száma szerinti csoportba osztva, negyven szempont alapján.

A minősítési rangsor szerint az egymillió látogató fölötti kategóriában Bécs lett az első, az ezen a listán szereplő egyetlen magyar állatpark, a Fővárosi Állat- és Növénykert a 14. lett.

A negyven szempont alapján szelektáló listára már felkerülni is nagy dicsőség, ráadásul a különböző kategóriákban összesen több magyar intézmény, a budapesti mellett a veszprémi, a nyíregyházi és a szegedi állatkert is szerepel - mondta el Hanga Zoltán, kiemelve, hogy a Nyíregyházi Állatpark a 250 ezer és 500 ezer közötti látogatói kategóriában a dániai Aalborg és Odense állatkertjeivel együtt azonos pontszámmal az első helyen végzett.

A rangsor kialakításánál a zsűri figyelembe veszi többek között az állatkertek gyűjteményének méretét és minőségét, bemutatásának mikéntjét, a fajtamentő programokban való részvételt és azt, hogy az intézmény milyen mértékben vállal oktatási feladatokat.

A 2016-ban fennállása 150. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykert hamarosan idei egymilliomodik látogatóját köszöntheti. "Ez az egyetlen olyan hely Magyarországon, ahol ez megtörténhet, hiszen ez az ország egyetlen egymillió feletti látogatottságú intézménye" - fejtette ki Hanga Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére