Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. Október 06. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Előláncos tiltakozás a Mária Valéria hídon

Előláncos tiltakozás a Mária Valéria hídon

A tisztességes munkáért élőláncot szerveznek magyar és szlovák szakszervezetek Esztergom és Párkány között a Mária Valéria hídon vasárnap. A demonstrálók az életkörülmények általános romlása ellen is tiltakoznak.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a vasas, bányász és vegyész szakszervezetek közös tiltakozást szerveznek Esztergomban vasárnapra, csatlakozva ezzel az Európai Ipari Szakszervezet által indított akciónaphoz, mellyel a nemzetközi szövetség a jobb munkakörülmények elérésére hívja fel a figyelmet. A magyar szakszervezeti demonstrálók a gazdaságot eredményesebben szolgáló iparpolitika kialakítását szeretnék elérni. A tiltakozáshoz ráadásul több szlovákiai ipari szakszervezet is társul, a szlovák hírügynökség szerint pedig a résztvevők élőláncot alakítva a Mária Valéria hídon tiltakoznak emellett az életkörülmények általános romlása ellen is. Az Európai Ipari Szakszervezet október 7-ére hirdette meg a jobb munkakörülmények elérését célzó akciónapját, melyet a 2008 óta minden évben meghirdetett tisztességes munka világnapjával tartanak egybekötve a demonstrálók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.