Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2019. Július 25. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Elpusztult macskával, horogkereszttel, fenyegetéssel zaklatott egy nő és fia egy családot

Elpusztult macskával, horogkereszttel, fenyegetéssel zaklatott egy nő és fia egy családot

Zaklatták, elpusztult macskát dobtak a sértettek udvarára, horogkeresztet festettek az ingatlan kerítésére a vádlottak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen, akik a sértettet és családját hónapokon keresztül zaklatták, a sértett járművét festékkel leöntötték, udvarukba elpusztult macskát dobtak, az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festettek – közölte az ügyészség.

Elsőrendű vádlottban és fiában a másodrendű vádlottban ismeretlen okból az a téves, ténybeli alapot nélkülöző feltevés alakult ki, hogy a sértett „hekkerkedik” ellenük, az interneten „mocskolja” őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, meghatározóvá vált, és ezért elhatározták, hogy azt megbosszulják a sértetten. Ennek érdekében 2018. május végétől kezdődően 2018. augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben és ott az elsőrendű vádlott szidalmazta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte. Elsőrendű vádlott a facebook és az instagram közösségi oldalakon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, ily módon is megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint rájuk vonatkozóan a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Elsőrendű vádlott 2019. január 17-én 8 óra és 12 óra között a sértett lakóházánál megjelent és az udvarban parkoló kocsit festékkel leöntötte, az autó közelébe pedig egy elpusztult macskát, valamint 2 papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva.

Másodrendű vádlott 2019. február 16-án 14 óra 35 perc körül a sértett lakóhelyénél, az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe.
Másodrendű vádlott a rongálással több mint 2,7 millió forint összegű kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.