Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 29. 10:06, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - fotó: police.hu

Elrendelték a határon elfogott orosz gyilkos kiadatási letartóztatását

Elrendelték a határon elfogott orosz gyilkos kiadatási letartóztatását

Elrendelte a bíróság az ukrán-magyar határon, Tiszabecsnél elfogott, körözött orosz férfi ideiglenes kiadatási letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: az orosz állampolgár ellen az egyik szentpétervári kerületi bíróság bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot egy 2015 márciusában elkövetett emberölés miatt.

Hozzátették: a férfi nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatásához, ezért a feltételek fennállásáról a bíróság a teljes kiadatási kérelem - valamint egyéb kiegészítő információk - beérkezése után tud majd dönteni, egy újabb tárgyaláson.

A bíróság ezért végleges végzésével az iratok beérkezéséig, negyven napra elrendelte a férfi ideiglenes kiadatási letartóztatását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte a police.hu oldalon, hogy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyen egy Interpol által körözött orosz férfi jelentkezett belépésre. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a férfi ellen az orosz hatóság halált okozó testi sértés és emberölés miatt elfogatóparancsot adott ki, ezért őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.