Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 05. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Első gyári képeken az új Volkswagen Golf kombi

Első gyári képeken az új Volkswagen Golf kombi

A Volkswagen Golf hetedik generációja ismételten nagy sikerrel mutatkozott be, s a családiasabb kombiváltozatra sem kell már sokáig várni. A nagyobb puttonnyal felvértezett kompakt a jól ismert MQB platformra épülve, motorházában a konszern turbós benzin-, illetve dízelmotorjai várja a premiert. Az ilyenkor szokásos, ötajtóshoz képest 300000 forint körüli felárra számíthatunk.

Noha az új Volkswagen Golf már megérkezett a hazai kereskedésekbe, s képességeit főbb konkurenseit felvonultató összehasonlító tesztünkön is bizonyította, a típus kínálata csak a kombi átirat megjelenésével válik teljessé. A népszerű Variant a családosok legnagyobb örömére válik praktikusabbá, azok számára is alternatívát nyújtva, akik a kompakt kategória helykínálatát kissé szűkösnek találhatnák.

Noha a hajtásláncok kapcsán nagy változások nem lesznek, a mérnökök mégis külön vallatják az újdonságot, hogy az autó finomhangolása végül tökéletesen megfelelhessen a vásárlók vélt, vagy valós igényeinek. Mondanunk sem kell, az alapokat továbbra is a konszern MQB (Modularer Querbaukasten) platformja adja, amitől a hetedik generációs Golf önmagában is könnyebb, takarékosabb, s agilisabb felmenőinél és ellenlábasainál egyaránt.

Az erőforrások sokszínű kínálata is változatlan marad, igaz, a sportos GTI, vagy éppen a legerősebb GTD dízel variánsokra hiába is várnak a kombi karosszéria hívei. Mindenesetre a duplakuplungos DSG automataváltó választási lehetősége számos esetben továbbra is biztosított az augusztusban a kereskedésbe kerülő újdonság esetében is, ami nagyságrendileg 3-400000 forinttal ígérkezik borsosabbnak 4226000 forintos ártól kapható ötajtós testvéreinél.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során