Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2013. Március 28. 10:44, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Eltűntek a becsődölt esztergomi tésztagyár tulajdonosai

Eltűntek a becsődölt esztergomi tésztagyár tulajdonosai

Eltűntek a felszámolás alatt álló esztergomi tésztagyár vietnámi tulajdonosai. Az Ipari Parkban már jó ideje bezárt, szebb napokat látott üzemet harmadszor hirdette meg eladásra a felszámolóbiztos.

Elsőre bizonyára sokaknak furcsán hangzik, hogy az esztergomi Ipari Parkban működött egy tésztagyár is, amely leginkább azért veszett a feledés homályába, mert már 2008 óta nem folyik benne termelés. Pedig a mintegy ötezer négyzetméteres üzem két japán gyártósorán napi mintegy 600 ezer csomag instant tészta készülhetne. A gyár egyébként egy 25 és fél ezer négyzetméteres, közművesített területen 2004-ben indította működését. Négy évvel később azonban a jelentős piacvesztés miatt előbb bezárták a tulajdonosok az üzemet, amit nem tudtak újraindítani, majd 2011-ben felszámolás alá került.

Azóta már többször is meghirdette az Instant Food Kft. esztergomi tésztagyárát az azt felszámoló Prudens Profit Controll Kft., melynek munkatársa most a Napi Gazdaságnak elmondta, hogy harmadszor nettó 692 millió forint becsértéken kelhet el az üzem. Korábban nettó 940 millió forintért hirdették meg, ám nem akadt érdeklődő a jelentősebb karbantartási munkák hiánya ellenére még működőképes állapotba hozható berendezésekkel felszerelt gyárra.

Az üzem bezárása után a vietnami tulajdonosok egyszerűen eltűntek, sőt velük együtt a cégdokumentáció jelentős része is, tette hozzá Nemeskéri Attila felszámolóbiztos a Napi Gazdaságnak. Az esztergomi tésztagyár illetve az üzem, az ingóságokkal és az ingatlannal így továbbra is várja leendő tulajdonosát.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.