Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2015. Május 14. 13:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Elutasított feljelentés az Esztergomi Kegyeleti Kft. ügyében

Elutasított feljelentés az Esztergomi Kegyeleti Kft. ügyében

A rendőrséget követően az Esztergomi Járási Ügyészség is elutasította Romanek Etelka polgármester-asszonynak Párdányi Miklósné ügyében kegyeletsértés és gazdasági jellegű bűncselekmények miatt tett feljelentését.

Az indoklás szerint Esztergom Város Polgármestere és Esztergom Város Önkormányzata nem sértettje az esetnek, így panasszal sem élhet.

Esztergom város polgárainak tett korábbi ígéretéhez híven Romanek Etelka polgármester ezúton az alábbiakról tájékoztatja a nyilvánosságot az Esztergomi Kegyeleti Kft.-vel kapcsolatban tett feljelentések kapcsán.

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon még április 14-én tett feljelentést Romanek Etelka, csalás bűntette és hűtlen kezelés miatt, amit a rendőrség elévülésre hivatkozva elutasított.

A feljelentés elutasítása miatt Esztergom polgármestere panasszal élt az Esztergomi Járási Ügyészségnél. Az ügyészség azonban a rendőrséghez hasonlóan elutasította a panasztételt. Az indoklás szerint ugyanis sem Esztergom Város Önkormányzata, sem Esztergom Város polgármestere nem sértettje a történteknek, így nem jogosult panasztételre.

Az önkormányzat megítélése szerint a feljelentésben szereplő gazdasági bűncselekményeknek az önkormányzat ugyanúgy sértettje, mint az érintett család, hiszen Esztergom Város Önkormányzata a Kegyeleti Kft. tényleges tulajdonosa, így a történt események kapcsán, mind a felelősségre vonás, mind a cselekmények tisztázása végső soron az önkormányzat érdekében áll.

Fentiekkel párhuzamosan a polgármester felkérte az önkormányzat jogi irodáját, hogy vizsgálják meg, hogy az Esztergomi Kegyeleti Kft. volt ügyvezetője felelősségre vonásának lehetőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN