Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2014. Október 22. 13:43, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Elutasította a bíróság az esztergomi választással kapcsolatos jobbikos kérést

Elutasította a bíróság az esztergomi választással kapcsolatos jobbikos kérést

Elutasította a Jobbik esztergomi elnökének felülvizsgálati kérelmét a Győri Ítélőtábla szerdán. Zentai Plajner Zsolt az esztergomi 10-es szavazókörben a választási eredmény megsemmisítését kérte.

Minderről tájékoztatta az ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-t. Ferenczy Tamás közölte: a kérelmet az ítélőtábla érdemi vizsgálatra alkalmatlannak tartotta, mert bírósági felülvizsgálati kérelmet csak az ügyben érintett terjeszthet elő. Zentai Plajner Zsolt önmagát választópolgárként jelölte meg, "kérelmében olyan körülményt nem jelölt meg, amelyből a választás eredményét illető, közvetlen érintettségére következtetni lehetne" - írta közleményében.

Amit a bíróság állít, nem felel meg a valóságnak - mondta a politikus az MTI-nek. Hozzátette: ő van a kompenzációs lista második helyén és a vitatott körzetben induló jelöltjüké az első hely. "Ha ő bejut, én is bekerülök a testületbe, ennél közvetlenebb érintettséget nem tudok elképzelni" - fogalmazott Zentai Plajner Zsolt.

Szerda délután döntenek a kompenzációs lista eredményéről - ismertette -, és mivel a vitatott mandátum sorsa azt is érinti, a listáról szóló határozatot is megtámadják. Keresik a jogi lehetőséget arra is, hogy mit lehet tenni olyan esetben, amikor a bíróság "valótlan indokok alapján" dönt - fűzte hozzá.

Esztergom vitatott, 10. számú választókörzetében a Fidesz-KDNP jelöltje, Sztojka Lajos nyolc szavazattal előzte meg a jobbikos Stámusz Andreát. A Jobbik szerint a körzetben szervezett láncszavazás történt, valamint az analfabétáknak és a gyengén látóknak egy önkéntes segített szavazni.

Péntek Péter, a Komárom-Esztergom megyei területi választási iroda vezetője korábban elmondta, hogy a Jobbik kifogását első fokon a területi választási bizottság bizonyítottság hiányában utasította el, és az ügyet a vélt visszaélések miatt a rendőrségre továbbította.

Az ítélőtábla határozata ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

Kapcsolódó cikk:
A Győri Ítélőtábla sajtóközleménye

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.