Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2021. Február 05. 07:52, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elütötte a biciklist a teherautós, bíróság elé áll

Elütötte a biciklist a teherautós, bíróság elé áll

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a teherkocsival kereszteződésben nem biztosított elsőbbséget a kerékpárosnak, akit elütött.

A férfi 2020. január 15-én teherkocsit vezetett Dorog lakott területén a Híd utcában. A Híd utca és a Köztársaság út kereszteződéséhez ért, ahol a kihelyezett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem állt meg, hanem lassítást követően haladt tovább – közölte az ügyészség.

A vádlott manővere során nem biztosított elsőbbséget a Köztársaság útján szabályosan érkező kerékpárosnak, emiatt a teherkocsi bal oldali elülső részével a bicikli jobb oldalának ütközött. Az ütközés miatt a kerékpáros férfi az úttestre zuhant, a balesetben bordatörése és kulcscsontörése keletkezett.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Újraélesztés miatt hatalmas a torlódás a 10-es úton

Több hektáron kapott lángra a kaszáló Bajótnál

Nemzeti konzultáció lesz az enyhítésekről

Végre van nyilvános közvécé Esztergom belvárosában

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.