Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 23. 13:26, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Elvitték Gyurcsányt a rendőrök

Elvitték Gyurcsányt a rendőrök

Gyurcsány Ferencet, Vadai Ágnest és Molnár Csabát is elvitték az LMP Parlament előtti megmozdulásáról.

A Gyorskocsi utcánál Gyurcsány Ferenc jogi képviselője elmondta: gyanúsítottként hallgatták ki védencét, személyi szabadság megsértése lehet a vád ellene. További tájékoztatást nem adott az ügyvéd – jelentette a helyszínről az MNO tudósítója. Közben folyamatosan érkeznek a rendőrök a helyszínre.

Több MSZP-s politikus kíséretében megjelent a Parlament előtt Mesterházy Attila szocialista pártelnök-frakcióvezető is. Elmondta: részt fognak venni a délutáni demonstráción és mindent meg fognak tenni az előállított képviselők kiszabadítása érdekében. Mesterházyék pártok feletti összefogást akarnak elérni, tájékoztatása szerint, ha nem is a teljes frakció, de néhányan biztosan meglátogatják Gyurcsányt.

Fél egy körül megjelent az Országház előtt Árok Kornél, a Szolidaritás társelnöke, valamint a Societas aktivistái is a helyszínre érkeztek. A rendőrök még a magukat leláncoló LMP-s szimpatizánsok elvezetésével foglalkoznak.

Az LMP politikusai közül Kaufer Virágot, Vágó Gábort és Scheiring Gábort is elvitték. Korábban a DK-s Molnár Csabát is elvezették. Az előállított képviselőket a Gyorskocsi utcába szállították.

A rendőrség megkezdte az aktivisták elszállítását is. Az előállításokat Schiffer András LMP-frakcióvezető és Gaudi-Nagy Tamás – hangsúlyozottan jogvédőkként – szemlélik. Az ellenzéki pártok szimpatizánsai időnként egymással is összekülönböznek.

A szimpatizánsok többek között azt kiáltják: „Az egész világ téged néz!”, „Demokráciát!”

Az LMP képviselői és szimpatizánsai péntek reggel a választási törvény elleni tiltakozásul láncolták magukat a Parlament bejárataihoz.

A tüntetés helyszínén, az északi kapunál vannak még rendőrök, de a Parlamentet gyalogosan és autóval is meg lehet közelíteni – jelentette a Hír TV tudósítója.

Címkék: Gyurcsány Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.