Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2016. Október 15. 08:58, szombat | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Embercsempész a szomszédból

Embercsempész a szomszédból

Környékbeli tagja is volt a most lebukott dél-szlovákiai embercsempész bandának. A rendőrség Kéménden tartott házkutatást nemrég az ügyben, a migránsokat Magyarországról csempészték Szlovákián keresztül Nyugat-Európába.

Az ÚjSzó információi szerint a héten öt embercsempészt fogtak el a Felvidéken, akiket azzal gyanúsítanak, hogy migránsokat csempésztek Magyarországról Szlovákián keresztül Nyugat-Európába. A nagyszabású razzia során több helyen egyszerre csaptak le a rendőrök, házkutatást tartottak a Párkánytól alig pár kilométerre lévő Kéménden is. A rendelkezésre álló információk szerint a csempészek 500-1000 euró közötti összeget kértek el a "fuvarért", amely során sokszor embertelen körülmények között szállították a menekülteket. Az ÚjSzó szerint "volt olyan eset, hogy négy iráni, illetve afganisztáni menekültet az egyik gépkocsi átalakított benzintartályában próbáltak átjuttatni a határon".

Arról egyelőre nincs információ, hogy a banda tagjai Esztergomon keresztül is csempésztek volna menekülteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT