Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Július 16. 17:01, kedd | PR
Forrás: (x) - Fotó: Freepik.com

Emberek és gépek egységben, avagy szakmunkák a 21. században

Emberek és gépek egységben, avagy szakmunkák a 21. században

Elveszik a robotok a munkánkat? Nem feltétlenül! Igaz, a világ jelentősen átalakul. De a gépek már a 19-20. század környékén is feszültségeket, lázadásokat szültek.

Sok munkahely tényleg megszűnt, ezzel együtt más munkakörök is megjelentek a piacon. Napjainkban pedig az arany középút az, ha a humán munkaerő és a gépek együtt termelnek a piacon. Aki tehát valamilyen géppel dolgozik, pozitívan tekinthet előre a munkaerőpiaci helyzetét illetően.

Gépkezelők, gépbeállítók – bőven akadnak munkalehetőségek a szakmunkák terén

A gépek megjelenése jelentősen hatással van egyes szakmunkákra – sőt, bizonyos munkakörök ezáltal születtek meg a piacon. Ilyen például a gépkezelő vagy a gépbeállító is. Az ipari, gyártással foglalkozó cégek és üzemek nagy számban keresik az olyan munkaerőt, akik megbízhatóan és pontosan, hatékonyan tudnak dolgozni a különböző gépekkel, megtanulják azok használatát és nemcsak elméletben, a gyakorlatban is jól alkalmazzák tudásukat.

Magyarország számos vidéki városában találhatunk ilyen üzemeket, vállalatokat. Legyen s Esztergomról vagy épp Pécsről. Gépbeállító kollégát keresünk Pécsett 25 éves magyar cég – ehhez hasonló hirdetéseket találhatunk egyes felületeken, mint a pecsallas.hu, vagy esztergomallas.hu helyi álláskereső oldalak.

Mit csinál egy gépkezelő, gépbeállító és mire lesz szükség az elhelyezkedéshez?

A gépbeállító és gépkezelő feladatai közé tartozik a gyártósorokon használt gépek üzembe helyezése, beállítása, karbantartása és hibaelhárítása. A gépekkel foglalkozó szakemberek biztosítják ugyanis a gépek megfelelő működését, így közvetlenül hozzájárulnak a termelési folyamat hatékonyságához és minőségéhez.

Az elhelyezkedéshez szükség lehet valamilyen releváns műszaki végzettségre, mechanikai és elektromos ismeretekre, valamint jó problémamegoldó képességre. Előnyben vannak azok, akik már rendelkeznek gyártási tapasztalattal, de tanulási hajlandóság és kitartás esetén pályakezdők is lehetőséget kapnak. A pécsi cégek korszerű üzemei folyamatos műszakokban kínálnak munkát, stabil karrierlehetőségekkel és támogatással a szakmai fejlődéshez.

A gépek és a robotok nem elveszik a munkát, hanem új perspektívákat és karrierlehetőségeket nyitnak?!

Nem kell patás ördögként gondolni a gépek megjelenésére. Az automatizáció és a robotizáció révén a monoton, ismétlődő feladatokat gépek végzik, így az emberek kreatívabb és magasabb hozzáadott értékű munkakörökben tevékenykedhetnek. Az ipari területeken például a gépbeállítók, gépkezelők és karbantartók iránti kereslet folyamatosan növekszik, mivel az ilyen eszközök szakértő felügyeletet igényelnek. Új pozíciók is megjelennek továbbá az automatizált rendszerek tervezésében, fejlesztésében és optimalizálásában, így a technológiai fejlődés valóban új karrierlehetőségeket teremt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 19:04, kedd | PR

LED mécsesek: stílus, biztonság és hangulat minden alkalomra

Ha szereted a gyertyák romantikus fényét, de tartasz a valódi láng veszélyeitől, a LED mécses tökéletes megoldás számodra!

2024. Október 14. 10:53, hétfő | PR

Tudásbázis és TikTok pénztanár különdíj várja a versenyzőket

15. évfordulójához érkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

2024. Október 03. 08:29, csütörtök | PR

Így válaszd ki a megfelelő szőnyeget az irodába