Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 17. 18:17, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Emberek! Közmeghallgatás a hulladékégetőről!

Emberek! Közmeghallgatás a hulladékégetőről!

Sikerült megtalálni a varázsszót: kár, hogy nem tudni hol és mikor mondhatja el véleményét a "köz".

Három napig tartott megtalálni a kommunikációs aduászt a párkányi városházán, Szabó Eugen a keddi párkányi testületi ülés és a mai esztergomi bizottsági ülés után végre városvezetőhöz méltóan beleáll abba a „hatalmas kampányba”, amely az elmúlt napokban „vette kezdetét a Párkányi Ipari Park területén létesülendő Hulladék Újrahasznosító Központ telepítésére irányuló szándék, és a nyilvánosság tájékoztatásának állítólagos elmulasztása ellen”.
Különösen az állítólagos jelző ütős, nyilván nézőpont kérdése egy városházi tabló meg egy szlovák nyelvű dokumentum a honlapon, amikor pl. vannak képviselők, meg van egy városi újság is.
A közlemény belenget egy, „Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma utasítása alapján meghirdetett közmeghallgatást”, ami igencsak dicséretes.
Hogy mikor és hol, az sajnos nem derül ki, ami talán nem csak a kukacoskodó sajtónak szúr szemet, márpedig egy közmeghallgatásnak a témáján túl minimum helyszínének meg időpontjának illene lennie.
Arról nem beszélve, hogy ez az információ is úgy bukkant fel a semmiből, mint az első és a második hulladék-feldolgozó üzem.

Bravúros kommunikációs ellencsapás, de ennél talán több kellene egy nemzetközi botrányt kavaró, a határra telepítendő, naponta több kamionnyi hulladékot feldolgozó üzem esetén.
Amúgy, csak úgy halkan kérdezzük: ha február 23-ig lehet véleményezni a beruházást, akkor vajon mikorra tervezik a közmeghallgatást, és vajon mikor kívánják erről tájékoztatni a nyilvánosságot?
Szívesen segítünk a tájékoztatásban, ha van helyszín, időpont, de így ez elég karcsú.
Akit érdekel, itt elolvashatja a közleményt a maga meztelen valóságában. Kár, mert talán érdekel majd pár esztergomit is, ha van helyszín, időpont, közzétesszük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.