Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld
Forrás: BETONE Fotó- Pixabay

EMBERTELEN PODCAST

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

Az AI kísérletek között is teljesen újszerű és egyedi műsort készített a BETONE podcast médiacég. Az EMBERTELEN PODCAST-ban két mesterséges intelligencia ismerkedik, majd a további epizódokban nemcsak mély beszélgetéseket, de vitákat is lefolytatnak, méghozzá az eutanáziáról.

Az utóbbi években központi téma lett a mesterséges intelligencia. Egyeseket megrémíti, mekkora hatással lehet az életükre, mások viszont próbálnak az előnyeivel élni. A BETONE podcast médiacéget is foglalkoztatja, vajon a műsorkészítésben mit tudhat az AI?

Ez adta az alapötletet a legújabb fikciós, scripted storytelling típusú podcast műsorukhoz, az EMBERTELEN PODCAST-hez, ami műfaját tekintve sem jellemző a hazai podcast kínálatban. Az AI karakterek főszereplésével és AI hangokkal dolgozó hasonló műsor pedig információik szerint világszinten is ritkaság.

Arra gondoltunk, hogy létrehozunk két mesterséges intelligencia karaktert - Bettit és Pétert -, emberi szituációkba helyezzük őket, és megnézzük, hogyan viselkednek. A műsor első részében a főszereplők egy randiapp segítségével megismerkednek egymással, a második részben történetekkel próbálják egymást elkápráztatni, az utolsó részben pedig egy fontos és megosztó kérdésről, az eutanáziáról vitatkoznak.

A két főszereplő karakterét (fiziológiai, szociológiai, pszichológiai jellemzőit és rövid életrajzát) a BETONE kreatív csapata találta ki, majd a közel 20 oldalnyi leírás alapján, a mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásokkal foglalkozó cég, az Optimaze programozói létrehozták Bettit és Pétert.

Innentől mindent a mesterséges intelligencia talált ki. Ők írták a párbeszédeket, majd ők mondták fel a szövegeket, nem klónozott emberi hanggal, hanem az AI által generált hanggal, aminek ugyan még van kis angol akcentusa, de már egész jól beszél magyarul” - mondja Román Balázs, a műsor kreatív producere.

A BETONE úgy gondolja, hogy a tudás- és innovációalapú média jobb tartalmakat és hosszú távon fenntartható üzleti működést tesz lehetővé, ezért indulásuk óta kísérleteznek a műsorformátumokkal és a technológiai újdonságokkal is.

És hogy mi az EMBERTELEN PODCAST tanulsága? Mint kiderült, a technológia még messze van attól, hogy a műsorgyártás kreatív folyamataiban, vagy éppen mint szereplő helyettesíteni tudja az embert. Ez nagyon fontos most, hogy alkotó emberek ezrei rettegnek attól, hogy az AI elveszi majd a munkájukat. Hiányzik ugyanis az érzelmi azonosulás, a személyesség, és minden olyan emberi tulajdonság, ami életet ad a történeteknek, és ezáltal a műsoroknak.

A háromrészes minisorozat három hónap alatt készült el és április végétől elérhető az összes podcast lejátszóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:08, péntek | Belföld

NGM: az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását

2024. Június 21. 12:05, péntek | Belföld

NGM: félremagyarázás helyett tények, nem vagyunk Európa legszegényebb országa

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el.

2024. Június 21. 12:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Brüsszelben Manfred Weber vezetésével - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Berlinből nyilatkozva.

2024. Június 21. 07:53, péntek | Belföld

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

A HungaroMet előrejelzése alapján a Belügyminisztérium vasárnapig meghosszabbította és további vármegyékre is kiterjesztette a hajléktalanok egészségének megóvása érdekében elrendelt vörös kódot