Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2014. Augusztus 02. 10:39, szombat | Helyi

Épületenergetikai fejlesztés az egykori főiskola épületében

Épületenergetikai fejlesztés az egykori főiskola épületében

Megújul a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi épülete, mely épületenergetikai fejlesztése majd 67 millió forintos uniós támogatással lesz korszerű.

Az Európai Unió által társfinanszírozott támogatást nyert el a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi épületének épületenergetikai fejlesztésére. A projekt keretében az intézmény 100 százalékos, 66 917 109 forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül. Az intézmény a KEOP-4.10.0/E/12-2014-es pályázati konstrukcióban nyújtotta be támogatási igényét, mely program a konvergencia régiókban, az egyházi jogi személyek megújuló energiaforrás hasznosításával kombinált épületenergetikai fejlesztését támogatja.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem energetikai fejlesztéseit a jelenleg globálisan is zajló energia-struktúra váltásra tekintettel alakítja ki, amelynek értelmében a gazdaságos üzemeltetés mellett a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatát kívánja megvalósítani.

A jövőbeli korszerű épületüzemeltetési és energia hatékonysági mutatók kialakítása érdekében több projektjavaslat kidolgozását végezte el az elmúlt évek során.

Jelen projekt fontosságát az adja, hogy az esztergomi oktatási épület-komplexum fűtési és a meleg vízrendszer elemei - a karbantartások és felújítások ellenére - jelentős mértékben elöregedtek, az energiahatékonysági mutatóik messze elmaradnak a mai kor épületenergetikai kívánalmaitól, követelményeitől.

A KEOP-4.10.0/E/12-2014 keretében gépészeti korszerűsítést, épületfelügyeleti rendszer kialakítását és megújuló energiaforrások használati rendszerének kialakítását valósítjuk meg.

A gépészeti korszerűsítés során új hőszigeteléssel látjuk el a kollégiumi épület meleg és cirkulációs hálózatát, fő vezetékeit; valamint a fűtési és használati meleg víz rendszerek keringető szivattyúit nagy hatásfokú, A+ osztályú szivattyúkra cseréljük.

Az épületfelügyeleti rendszerünk a helyiségenkénti szabályozással lehetővé teszi az optimális hőfokszabályozást, amely az eltérő funkcionalitással rendelkező tantermek, irodák egyéb helyiségek használati igényeinek megfelelően szabályozza a fűtést.

Megújuló energiaforrások által kínált lehetőségek közül 24 m2 napkollektoros rendszer kerül kialakításra a főépületben és a kollégiumban, amely az ún. használati meleg víz termelés rásegítését végzi majd.

Összességében, a projekt keretében, az épületeket oly módon szereljük fel korszerű technológiákkal, hogy az épületek oktatási, kollégiumi és irodai célú használatából eredő eltérő igények ellenére, magas energiahatékonysági mutatókkal történő üzemeltetése is megvalósulhasson.

Kapcsolódó cikk:
Megújul a TK és Térinformatikai Laboratóriummal bővül

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:18, hétfő | Helyi

ADORJÁN ATTILA FOTOGRÁFUS FÉNYÉRZÉKENY CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

2022. június 28-án nyílt meg Adorján Attila esztergomi fotográfus Fényérzékeny című kiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN