Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 18. 11:47, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: Vakán József KEM Levéltár

Eredetiben Esztergom 1836-os címerlevele – Ritkaságon Napja fotókon

Eredetiben Esztergom 1836-os címerlevele – Ritkaságon Napja fotókon

Eredetiben láthatták az érdeklődők hétvégén a megyei levéltárban a Ritkaságok Napja elnevezésű eseménye Esztergom vármegye 1836-os címerlevelét. Fotókon a gazdag programú rendezvény!

A levéltár Ritkaságok Napja rendezvénye a heraldika jegyében telt szombaton. Az érdeklődők, köztük az esztergomi Babits Mihály Általános Iskola 3. osztályosai és tanítójuk, Wölfingerné Nagy Gabriella Heraldia Birodalmát fedezték fel. A gyerekek elkészíthették Herald király címerpajzsát és Heraldika királykisasszony koronáját, miután Kántor Klára főlevéltáros megismertette őket a heraldika tudományának alapjaival. Ezt követően Csáky Imre honvéd alezredes, címertörténész, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja a Magyar Királyság vármegyéinek címere - Esztergom vármegye címereslevele 1836 című facsimile kötet kapcsán, a vármegyék címerhasználatának történetét és a vármegye címerét tárta a közönség elé. Mindemellett pedig a nap folyamán a jelenlévők megtekinthették a levéltár Bajor Ágost-kiállítását is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.