Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Október 08. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMHESZ

Eredményes évet zártak a megyei horgászok

Eredményes évet zártak a megyei horgászok

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a napokban tartott küldöttgyűlést, melyen elfogadták a 2019-es beszámolót.

Megállapították, hogy a szövetség gazdálkodása stabil, a taglétszám emelkedett, különösen a fiatalok körében. A szövetség nagy figyelmet fordított a környezetvédelemre és központi segítségként 32 ezer kilogramm halat telepíthetett, melyből 22 ezer kilogramm a Dunába került.

A Kisbéri Horgászegyesület Tanyaházában tartott küldöttgyűlésen Zoltai Dániel elnök elmondta, az év elejét még az előző vezetés irányította, míg a második felét az új vezetőség, azonban jó alapokkal vehették át a szövetséget. Az elnök kiemelte, partneri viszonyt alakítottak ki a rendőrséggel, kormányhivatallal és más hatóságokkal, valamint külön is megköszönte az apparátus munkáját, mivel a COVID miatt elrendelt veszélyhelyzet külön terheket jelentett számukra.

A megjelenteket köszöntötte Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere, aki szólt arról, hogy a napokban készült el a Mini Magyarország melletti látogatóközpont, amely a kisbéri lovarda épületét formázza meg.

A küldöttgyűlésen elhangzott, hogy a 2019. évi működésre a takarékosság volt jellemző, a szövetség a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, az alapszabálynak megfelelően működött. A veszélyhelyzetben az országos szövetség jól menedzselte az időszakot. A jogszabályok megjelenésének napján közreadták a különböző iránymutatásokat, javaslatokat.Zoltai Dániel ismertette, hogy KEMHESZ többféle közhasznú tevékenységet folytatott. Annak érdekében, hogy pályázatokon indulhassanak és a személyi jövedelemadó 1 %-át fogadhassák, az ezzel kapcsolatos eljárásra a küldöttgyűlés felhatalmazást adott.

A horgászok képzésében a COVID miatt kialakult helyzet ellenére is előrelépés történt. Osvald Zsolt ügyvezető-elnök on-line előadásokat tartott a youtube-on, volt olyan kisfilm, amelyet közel 37 ezren tekintettek meg.

Schmidt-Kovács Bence szakmai igazgató felszólalásában elmondta; feladata a szövetség és a tagszervezetek szakmai munkájának segítése, a halőri szolgálat koordinálása, a haltelepítések megszervezése és ellenőrzése. A szövetség szakmai napot rendezne halászati őrök számára a kormányhivatallal közösen, továbbá tervezik a halászati őrök szakai továbbképzését.

Osvald Zsolt ügyvezető elnök tájékoztatása szerint az egyesület taglétszáma emelkedik, eléri a 18 ezer főt. Az ifjúsági horgászok létszáma tavaly 2300 fő volt, idén már 2600 főt számlál. A KEMHESZ minden MOHOSZ által szervezett országos rendezvényen jelen volt, többször is nagyon szép eredményeket értek el, akár az egyéni eredményeket, akár a csapatversenyeket tekintve.

Az ülés zárásaként okleveleket adtak át; a Tatabányai „Jó szerencsét” Egyesületnek az ifjúságnevelésben elért eredményeiért, az Almásfüzitői Timföldgyár Horgász Egyesületnek az 50 éves jubileum alkalmából és ifj Mauterer Mihálynak a tokodi ifjúságnevelési területen elvégzett tevékenységéért.

Címkék: horgász, szövetség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT