Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 03. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Érkezik az igazi tél a hétvégére

Érkezik az igazi tél a hétvégére

Hideg és havazás is várható a hétvégén, a meteorológiai tél első hétvégéjén, néhol mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken északnyugat felől reggeltől határozottan és gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. Egyre inkább a Tiszántúlon fordulhat elő eső, havas eső, esetleg havazás, majd a déli órákra ott is megszűnik a tartós csapadék. Napközben elszórtan alakulhat ki zápor, hózápor. A délelőtt még nagy területen élénk, erős szél délutántól fokozatosan mérséklődik. Hajnalban mínusz 2 és plusz 4, napközben plusz 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombatra virradó éjjel helyenként ködre kell számítani, de a ködfoltok napközben megszűnnek. Az ország nagy részén néhány órára kisüthet a nap. Estétől észak, északnyugat felől egyre több helyen valószínű eső, néhol esetleg ónos eső, főként a Dunántúl északkeleti részétől Szabolcsig havas eső, havazás is. A Kisalföldön élénk, időnként erős lesz a légmozgás. Hajnalban országszerte fagy lesz: általában mínusz 8 és mínusz 2 fok közötti értékek várhatók, de a fagyzugokban helyenként mínusz 10 fok alá is lehűlhet a levegő. A délutáni órákban 0 és plusz 5 fok közötti értékek lesznek.

Vasárnap ismét jellemzően erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Sokfelé számítani lehet csapadékra: az ország délkeleti felén inkább eső, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon havas eső, havazás lesz a jellemző. Délutántól a Dunántúl nagy részén is havazás váltja az esőt. A minimumok általában mínusz 4 és plusz 2 fok között alakulnak, de a fagyzugos északkeleti tájakon akár mínusz 8 fokot is mérhetnek. A délutáni órákban plusz 1 és 7 fok közé melegszik fel a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: , hideg, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.