Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. Április 05. 14:01, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Erősödik az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai vállalatok emelték a foglalkoztatottak számát, ami a munkaerőpiac erősödését jelentheti.

Az ADP jelentése szerint a foglalkoztatottak száma 209 ezer fővel nőtt márciusban, amely kedvezőbb a Bloomberg által előrejelzett 206 ezer fős növekedésnél. A februári igazított eredmények szerint az év második hónapjában 230 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság.

A munkaerőpiac bővülésének gyorsulása a fizetések emelkedését eredményezheti, ami a fogyasztói kiadások szintjének stabilizálódását is magával hozhatja. Az amerikai Munkaügyi Minisztérium pénteken tesz közzé átfogó foglalkoztatási adatokat: elemzések szerint a munkanélküliségi ráta 8,3 százalékos maradt, illetve 215 ezer új munkahely nyílt az üzleti szférában március során - írták a Quaestor elemzői.

A teljes foglalkoztatottsági számadatok, melyek magukba foglalják a közszférában dolgozókat is azt mutatják, hogy vélhetően 201 ezer fővel nőtt a teljes foglalkoztatottság márciusban. Ben Bernanke ígéretes jelzésként nyilatkozott a változásokról, de figyelmeztetett, hogy a munkaerőpiac még mindig nem tért teljesen magához: „a helyzet még mindig messze van a normálistól, amire bizonyíték a hosszútávon munkanélküliek magas száma; illetve az, hogy a munkahelyek illetve ledolgozott órák számában még mindig nem értük el a válság előtti szintet” – figyelmeztetett a Fed elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.