Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 19. 09:07, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Erre figyelj a sminkeszközök tisztántartásánál!

Erre figyelj a sminkeszközök tisztántartásánál!

Szinte minden női neszeszerben lapul egy rúzs, alapozó vagy szempillaspirál, amelyet nem csak a tulajdonosa, hanem a kórokozók is szeretnek.

Azért, hogy kedvenc kozmetikai és sminktermékeinket biztonsággal használhassuk, érdemes időnként sminknagytakarítást tartani, amikor kezelésbe vesszük a sminkeszközeinket. Cikkünk további részében összefoglaltuk az ezzel kapcsolatos fontosabb tudnivalókat!

Ecsetek és applikátorok

Mivel szinte minden sminkterméket ecsetekkel és applikátorokkal viszünk fel az arcunkra, ezért tisztításuk elengedhetetlenül fontos. A sebbenzin nagyon hatékony ezeknek az eszközöknek a tisztítására, azonban erősen szárít, ezért rendszeres használatra nem a legideálisabb megoldás.

Kisebb szennyeződések eltávolítására használható a közönséges sampon is, ezzel át kell mosni az ecseteket és applikátorokat, majd pedig megszárítani – írja a Stilusneked.hu női magazin.

Szempillaspirál

A szempillaspirál az egyik leggyakrabban használt sminktermék, szavatosságára és tisztítására fokozottan ügyelnünk kell, mivel közvetlenül is érintkezik a szemünkkel. Ha azt vesszük észre, hogy a festék darabos lesz, vagy a felvitelt követően peregni kezd a szempillánkról, akkor azonnal váljunk meg a spiráltól.

Blenderek és szivacsok

A blenderek és szivacsok használata során, szintén fokozottan kell ügyelnünk a higiéniára. A blendereket általában 4-5 hónapig használhatjuk nyugodtan, ehhez azonban hetente tisztítani kell őket. A tisztításhoz antibakteriális folyadékot vagy sampont is bevethetünk.

Körömlakk

A körömlakkok egy részénél alkalmazható trükk, hogy hűtőben tároljuk őket, ettől tartósabb lesz a végeredmény, amikor kifestjük a körmünket. A hűtőben való tárolás, főként nyáron a körömlakk minőségének megőrzésében is jó szolgálatot tehet!

Így tároljuk megfelelően a sminktermékeket

A sminktermékek csomagolásán szinte minden esetben találunk a megfelelő tárolásra vonatkozó instrukciókat is, ezeket mindig tartsuk be. Általánosságban elmondható, hogy az a legjobb, ha száraz, hűvös helyen tároljuk őket, így őrzik meg legtovább a szavatosságukat.

Sokan követik el azt a hibát, hogy a sminktermékeket a meleg, párás fürdőszobában tartják, amennyiben megoldható, más helyet kell keresnünk a számukra. Ha neszeszerben tároljuk őket, részesítsük előnyben a hőszigetelt neszesszereket!

Írásunk a Stílus magazin közreműködésével készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.