Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2021. Augusztus 17. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Vajda János

Esélyteremtő call centert adtak át Miskolcon

Esélyteremtő call centert adtak át Miskolcon

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának növelése kulcskérdés lehet a munkaerőpiacon, jószerivel bármelyik vállalatnál lenne mód megváltozott munkaképességűek alkalmazására

- közölte Ignácz Béla, a Prohuman társaság ügyvezetője; Magyarország piacvezető HR szolgáltatója hétfőn esélyteremtő call centert adott át Miskolcon, a szervezet itt harminc embert alkalmaz, de később ötvenre bővülhet a számuk.

A rendezvényen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára azt mondta, hogy esélyt kell teremteni a megváltozott munkaképességűeknek: a kormánynak az a filozófiája, hogy azok az emberek, akik bérből szeretnék eltartani magukat és családjukat, esélyt kapjanak erre.

Az elmúlt tíz évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt azon megváltozott munkaképességű emberek aránya, akik dolgoznak, ami mutatja, hogy ez a foglalkoztatási forma kezd Magyarországon is egyre elterjedtebbé válni; ma az országban 4,7 millió ember dolgozik, közülük csaknem 160 ezren megváltozott munkaképességűek - mondta az államtitkár.

Hozzátette: utóbbiak száma növelhető, a kormány Érték vagy programjának célja, hogy piaci és állami szereplők bevonásával felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a megváltozott munkaképességű emberek értéket képviselnek, nincs már jövedelemkorlát, kereshetnek annyit, amennyit tudnak. Ma az országban 8500 olyan cég van, amely foglalkoztat ilyen munkavállalókat.Veres Pál, Miskolc polgármestere (Velünk a város) arról szólt, hogy az önkormányzat is igyekszik segítséget nyújtani a fogyatékkal élőket, megváltozott munkaképességűeket segítő civil szervezeteknek. A Prohuman cégcsoport szociális érzékenysége példaértékű valamennyi munkaáltató számára - tette hozzá.

Ignácz Béla, a társaság ügyvezetője azt mondta: sokakat vezethetnek vissza a munka világába, segíthetnek jövedelemhez, ugyanakkor számos pozícióban a megváltozott munkaképességgel dolgozó emberek aktívabb bevonása is javíthatna az egyre égetőbbé váló munkaerőhiány problémáján.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 17:01, hétfő | Belföld

Élet Mentő Pont védjegyet kapott három debreceni intézmény

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Élet Mentő Pont védjegyét kapta meg három debreceni intézmény: a Déri múzeum, az Aquaticum termál és wellness szálló, valamint a HBZ zárcentrum.

2022. Augusztus 08. 12:03, hétfő | Belföld

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében, Csongrád-Csanád megyében, elfogták őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 08. 09:04, hétfő | Belföld

Meghalt egy motoros, miután egy őzzel és autóval is ütközött

Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben, amikor egy őzzel, majd egy személykocsival ütközött - ismerteti honlapján a rendőrség.

2022. Augusztus 08. 08:16, hétfő | Belföld

Kihirdették a Cseh Tamás művészeti pályázat győzteseit

Harmincegy pályamunka közül választotta ki a szakmai zsűri és a közönség a Budai Vároltalmazó Közalapítvány által meghirdetett Cseh Tamás művészeti pályázat legjobb alkotásait, amelyeket vasárnap hirdettek ki.