Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2019. Augusztus 09. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergom a témája az idei Eurohíd összművészeti pályázatnak

Esztergom a témája az idei Eurohíd összművészeti pályázatnak

Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg az Eurohíd Alapítvány szokásos összművészeti pályázatát, melynek témája ezúttal Esztergom.

„A pályázat középpontjában idén Esztergom áll, a téma tágabb teret ad a művészek elképzelésének. A város polgárainak életét, az itt élő és alkotó művészek világlátását egyaránt befolyásolja ez a város történelmi hangulatával, emlékeivel, jelenével együtt. Kérjük, készítsenek pályaműveket Esztergom városának ihletésében” – olvasható az alapítvány felhívásában!

Október 31-ig adhatók le az összművészeti pályázatra a kortárs értelmezésben készült művek. A képzőművészeti alkotások mellett az irodalmi-, zenei- vagy mozgóképes anyagoknak, performanszoknak is megjelenést biztosítanak a szervezők.

A 2017-ben alapított Kaleidoszkóp Díj a legjobbnak ítélt képzőművészeti alkotás díjazza majd, az 50 ezer forintos művészeti támogatás mellett.

A tavalyi, Szent István pályázatra beérkezett művek alkotói közül Homolya Gábor: Korona című alkotása és Fock Máté: Ereklye című installációja nyerte a díjakat. A zsűri tagjai Balla András fotóművész, Giricz Máté festőművész, Paál Anikó irodalomtanár és Orbán Gábor orgona- és gitárművész voltak.

A szakmai zsűri által kiválogatott alkotásokból kiállítás is nyílik majd Vármúzeum Rondella Galériájában.

További részletek és jelentkezési adatlap ITT!

További felvilágosítás kérhető:
kaleidoszkopesztergom@gmail.com
+36-30-852-62-89

Címlapfotó: Adorján Attila

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 09:07, péntek | Helyi

Tokodi Nyitott Pincék 2022

2021-ben új korszak kezdődött a tokodi pincevölgyben, a megújult Borkultúra Egyesület, valamint az Együtt Tokodért Egyesület közös kooperációjában rendeztük meg újra, többségében helyi borászokkal a Tokodi Nyitott Pincék rendezvényt

2022. Május 19. 19:10, csütörtök | Helyi

FANFESZT ESZTERGOMBAN!

Na most figyelj, Esztergom! 🤩 Érkezik hozzátok a FanFESZT!, az év legkirályabb eseménye! 😉

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Holnap lesz a hét legmelegebb napja

Pénteken újra 30 fok felett alakul a hőmérséklet az ország legnagyobb részén.