Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 04. 08:26, péntek | Helyi

Esztergom és a térség művészetéért - pályázat

Esztergom és a térség művészetéért - pályázat

Művészeti pályázatot írt ki a Kaleidoszkóp Ház és az Eurohíd Alapítvány, mellyel a kiírók célja egyebek mellett a térség kulturális életének fellendítése. A pályázatra bárki jelentkezhet január 27-éig.

„Szent Júdás Tádé Művészeti Versenyt a Reményért” elnevezéssel írt ki pályázatot az esztergomi Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ és az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány a régió kulturális életének felpezsdítésére. A kiíróknak emellett célja, hogy a művészet kifejthesse jótékony hatását a nehéz helyzetben lévő városra és régióra, mint közösségre. A pályázatot Szent Júdás Tádé apostolról, a reménytelen ügyek védőszentjéről nevezték el a szervezők, akik remélik, hogy pozitív hatással lesz a térségre a művészeti verseny.
A pályázaton a keresett képzőművészeti alkotás témája a művészet jótékony, gyógyító hatása egy közösség életére, a remény művészi megjelenítése, a reménytelen ügyek védőszentjének, Szent Júdás Tádénak a személyén, hatásán keresztül, portré vagy más művészi ábrázolás formájában. További alkotói korlátok nincsenek. A kiírók elkötelezettet a művészeti szabadság mellett. A kiírásra pedig bárki jelentkezhet.

A verseny díja a „Szent Júdás Tádé Művészeti Verseny a Reményért Győztese” cím lesz, valamint 60 ezer forint összegű jutalom az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány művészeti alapjából. Az értékelést egy szakmai zsűri végzi, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója, Koncsek Ildikó közreműködésével. A legjobb benyújtott pályázatból a kiírók Esztergomban, majd az ország más városaiban is szerveznek kiállítást.

A pályázat jelentkezési határideje január 27, jelentkezni pedig az Kaleidoszkóp Ház oldalán található jelentkezési lap kitöltésével és alkotással együtt való elküldésével lehet. (cím: Esztergom Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ, 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7). A jelentkezési lap és az alkotás személyesen is leadható a fenti címen január 25, 14 óráig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.