Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 23. 12:55, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Esztergom is csatlakozik a Tisztítsuk meg az Országot! programhoz

Esztergom is csatlakozik a Tisztítsuk meg az Országot! programhoz

Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár és Hernádi Ádám polgármester szerdán sajtótájékoztatót tartott Kertvárosban.

Az eseményen elhangzott, hogy Esztergom is csatlakozik az illegális hulladéklerakók felszámolásáért indított „Tisztítsuk meg az Országot!” programhoz. Sőt a 25 és 40 ezer közötti lakosságszámú, megyei jogú városi ranggal nem rendelkező települések közül a napokban megjelent kormányhatározat Esztergomot jelölte ki a mintaprogram megvalósítására.

Ennek köszönhetően év végéig 15 millió forintos támogatással a városnak tíz illegális szeméttel érintett helyszíne is megtisztul. Mintegy 450 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállítanak majd el a kiválasztott helyszínekről. Azt követően pedigaz önkormányzat visszatérően ellenőrzi a megtisztított területeket.

Az illegálisan elhelyezett hulladék felszámolására indított "Tisztítsuk meg az országot!" elnevezésű program első ütemére 13 milliárd forintot biztosít a kormány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.