Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2020. Szeptember 23. 12:55, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Esztergom is csatlakozik a Tisztítsuk meg az Országot! programhoz

Esztergom is csatlakozik a Tisztítsuk meg az Országot! programhoz

Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár és Hernádi Ádám polgármester szerdán sajtótájékoztatót tartott Kertvárosban.

Az eseményen elhangzott, hogy Esztergom is csatlakozik az illegális hulladéklerakók felszámolásáért indított „Tisztítsuk meg az Országot!” programhoz. Sőt a 25 és 40 ezer közötti lakosságszámú, megyei jogú városi ranggal nem rendelkező települések közül a napokban megjelent kormányhatározat Esztergomot jelölte ki a mintaprogram megvalósítására.

Ennek köszönhetően év végéig 15 millió forintos támogatással a városnak tíz illegális szeméttel érintett helyszíne is megtisztul. Mintegy 450 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállítanak majd el a kiválasztott helyszínekről. Azt követően pedigaz önkormányzat visszatérően ellenőrzi a megtisztított területeket.

Az illegálisan elhelyezett hulladék felszámolására indított "Tisztítsuk meg az országot!" elnevezésű program első ütemére 13 milliárd forintot biztosít a kormány.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:18, hétfő | Helyi

ADORJÁN ATTILA FOTOGRÁFUS FÉNYÉRZÉKENY CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

2022. június 28-án nyílt meg Adorján Attila esztergomi fotográfus Fényérzékeny című kiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN