Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. December 06. 12:53, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Esztergom is kiemelt helyszíne a Kárpát-medencei értékmentésnek

Esztergom is kiemelt helyszíne a Kárpát-medencei értékmentésnek

Műhelymunka sorozatot indít a Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány, melynek egyik állomása Esztergom lesz. A programra december 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Milyen lesz a Kárpát-medence száz év múlva? Milyen értékek maradnak fenn, azokból, amik most fontosak? Egyebek között ezekre a kérdésekre is kitér a Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány hamarosan induló műhelymunka sorozata. A program során öt hétvégén keresztül nagy múltú városokban – Esztergom, Budapest, Pécs, Szeged és Szarvas – ismerkednek a résztvevők a helyi értékekkel. A műhelymunka során pedig közösen gondolkodnak egyebek közt az értékmentésről is a résztvevők.

A projekt célja a fiatal felnőttek társadalmi felelősségvállalásának megerősítése. A bevont fiatalok 20-35 év közötti hallgatók lesznek határon innen és túl. Emellett, hogy megoldásokat és modelleket dolgozzon ki az értékvesztés folyamatának megállítására, és ezekkel mintát mutasson a Kárpát-medencében még meglévő természeti, társadalmi és kulturális értékek megőrzésére.

A programban a kétnapos műhelymunkák résztvevői nemcsak magyarországi hallgatók, hanem meghívást kapnak a határon túli magyar nemzetiségű és ajkú fiatal hallgatók is, hogy együtt gondolkodjanak a lehetséges megoldásokon olyan probléma körökben, mint az elvándorlás, bevándorlás, „magyarkodás”, szélső gondolkodás.
A programra bemutatkozó levél elküldésével december 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. A karpat.alapitvany@gmail.com emailcímre küldött levélben a jelentkezőknek röviden azt is ki kell fejteniük, hogy miért is fontos számukra a Kárpát-medence értékeinek védelme, és miért szeretne részt venni a műhelymunkán. T

ovábbi információ: www.magyar-ertekmentes.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT