Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2020. Március 25. 17:35, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotó: facebook.com/hernadiadam2019/

Esztergom segít a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülteknek

Esztergom segít a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülteknek

A koronavírussal kapcsolatos védekezés és az általa előidézett, Esztergomot valamint a várost érintő gazdasági nehézségek enyhítésére hozott döntéseket a városvezetés szerdán.

Ezt Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán jelentette be. Kifejtette, nehéz helyzetbe hozta Esztergomot is a koronavírus-járvány, a védekezésen kívül azonban az önkormányzatnak feladata, hogy a nehéz időszakban segítse az esztergomiakat és a helyi vállalkozásokat.

Ellátják a rászorulókat és időseket

Az önkormányzat megszervezet a Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központtal közösen a rászorulók és idősek ellátását a veszélyhelyzetre. Ennek keretében ételt biztosítanak a rászorulóknak, de segítenek egyebek közt a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban is.

Kézfertőtlenítők az intézményekbe

Több száz liter folyékony kézfertőtlenítővel lát el az önkormányzat helyi intézményeket a szerdai döntés szerint. A Vaszary Kolos Kórház ráadásul már meg is kapta a 120 liter fertőtlenítőt, amit Hernádi Ádám polgármester Kanász Gábor kórházigazgatónak adott át.

A kórház mellett azonban kapnak még a háziorvosi rendelők, a mentőszolgálat, a plébániák, a helyi rendőrség és katasztrófavédelem, a posták, valamint a Bogáncs Kisállatotthon is.

Átmenetileg csökkenek a bérleti díjak

Az új rendelkezésekkel segíteni szeretnék a városban élőket és a vállalkozókat.

A piaci alapon kiadott önkormányzati bérlakások bérleti díjait ezért 50 százalék csökkentéssel visszaállítják a március elseje előtti árakra június 30-ig. A szociális bérlakások esetében is a március elseje előtti árakat kell fizetniük az átmeneti időszakban a bérlőknek.

A várostól üzlethelységet bérlő vállalkozóknak is igyekszik segíteni az önkormányzat. Azoknak, akik bezárni kényszerülnek, 50 százalékos, a többieknek 30 százalékos kedvezményt biztosít a város a bérleti díjakból június 30-ig.

Kérésre emellett kamatmentes fizetési haladékot is nyújt a város.

A rendelkezések 300 családnak és egy tucat vállalkozásnak segítenek - tette hozzá Hernádi Ádám polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN