Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 21. 08:26, hétfő | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Esztergom Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának frissítéséhez várják a lakosság észrevételeit

Esztergom Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának frissítéséhez várják a lakosság észrevételeit

Az Étv. építésjogi követelményeinek értelmében építési munkát végezni csak a helyi építési szabályzat és szabályozási terv előírásainak megfelelően lehet.

Esztergom Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy Esztergom Város Településrendezési Eszközeinek – Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának – karbantartása megkezdődött. A tervezési terület Esztergom város teljes közigazgatási területe. A partnerségi egyeztetés kizárólag elektronikus úton történik.*

A településrendezési tervekkel kapcsolatos kéréseiket, észrevételeiket a FELHÍVÁS közzétételétől számítva 15 napig*, Philipp Frigyes főépítész úrnak címezve az alábbi elektronikus címen tehetik meg: foepitesz@esztergom.hu

Esztergom város közigazgatási területén területet felhasználni, telket alakítani, továbbá építményt, építményrészt, épületegyüttest építeni, átalakítani, bővíteni, felújítani, helyreállítani, korszerűsíteni, lebontani, elmozdítani, a rendeltetést megváltoztatni (továbbiakban együtt: építési munkát folytatni) az országos településrendezési és építési követelmények, az egyéb általános érvényű jogi rendelkezések és hatósági előírások, Esztergom város vonatkozó önkormányzati rendeletei (különösen településképi rendelet), valamint e Rendelet betartásával kell:

https://esztergom.minerva.hu/minerva/esztergom/rendelettar/pdf/20-2019%20HESZ.pdf

Mivel kapcsolatban lehet érdeklődni, észrevételezni, illetve egyeztetni ?


- kialakítható legkisebb telekméret,
- beépítési mód
- megengedett legnagyobb beépítettség,
- megengedett legnagyobb beépítési magasság (épületmagasság, párkánymagasság vagy homlokzatmagasság),
- minimális közműellátás mértéke és módja,
- legkisebb zöldfelület mértéke,
- a megengedett, illetve a nem megengedett rendeltetéseket,
- terepszint alatti építés mértéke és helye [253/1997. (XII. 20.) Korm. rend. 7. §].

A helyi építési szabályzat az OTÉK 7. §-ában meghatározottakon túl megállapíthat további előírásokat is a helyi sajátosságokra tekintettel, a településkép tervszerű alakítása vagy éppen megőrzése érdekében. Az építészeti karakter jellemzőit meghatározó, további előírások segítik a helyi sajátosságok érvényesítését az építészeti tervek kidolgozása és az épületek megvalósulása során [253/1997. (XII. 20.) Korm. rend. 7. § (4) bek.]. Az egyik ilyen meghatározó paraméter lehet, az épületek magassági értékeinek számítása, mely jelentősen módosult az elmúlt években (lásd: Épületek magassági értékeinek számítása. Épületmagasság, építménymagasság).

Fotó: Wikipéda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT