Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Október 29. 07:34, hétfő | Helyi

Esztergom tiszteli idős polgárait

Esztergom tiszteli idős polgárait

A Művelődési Házban köszöntötték az esztergomi szépkorúakat.

Folytatva az október 26-án megtartott Idősnapi Konferenciát, másnap, az esztergomi művelődési házban várta a szépkorúakat a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Esztergom és Környéke Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete.

Az esten részt vett Bánhidy László alpolgármester és Völner Pál országgyűlési képviselő, aki többek között arról beszélt köszöntőjében, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a mai 21. századi modern digitális világban az idősek alkalmazkodó képessége jobb, mint a fiataloké, hiszen a nyugdíjas korosztályok, akik felépítették ezt az országot, a régi és az új ismeretek birtokában vannak. Völner Pál hangsúlyozta, hogy a kormányzat számára kiemelt fontosságú a nyugdíjasok helyzete, biztonságuk, megélhetésük. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy mivel a gazdaság jól teljesít, a fiatal nemzedékek is odatették magukat, ezért lehetőség van idén a nyugdíjprémiumra. Völner Pál külön megköszönte, hogy Romanek Etelka polgármester és az esztergomi képviselő-testület is szívén viseli az esztergomi idősek sorsát és számos módon nyújt támogatást számukra. Az esten ezt követően a Musical Akadémia közel egyórás műsorát hallgathatta meg a művelődési ház közönsége, mely összeállításban főként az úgynevezett retro slágerek vitték a prímet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.