Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Január 16. 07:58, hétfő | Helyi
Forrás: OXI

Esztergomban is elkezdődött az Ökumenikus Imahét

Esztergomban is elkezdődött az Ökumenikus Imahét

Esztergomban is elindult az Ökumenikus Imahét. Az első állomás, mint minden évben, Kertváros volt, ahol olyan hideg volt a templomban, hogy a szervezők inkább a Féja Géza Közösségi Házat választották.

A történelmi egyházak papjai, lelkészei, hívei Ágoston Csaba református lelkész igehirdetését hallgathatták meg. Az imahét központi igéje: "Krisztus szeretete szorongat" 2Kor5,14-20-ból volt. Az esemény során elhangzott, hogy az idei ökumenikus igét a reformáció 500. évfordulója okán németországi hívek választották a világ ökumenikus kereszténysége számára. Illeazkedve a szertást vezető papok és lelkészek által felolvasotthoz az esemény egy pontján stilizált falat építettek az oltár elé az embereket egymástól elválasztó bűnökről téglánként elnevezve. Ebből a falból aztán az alkalom vége felé Krisztzs keresztjét alkották meg. A különleges jelképek egy másik eleme volt a mécses, amit minden résztvevő kapott és amelyeket az istentisztelet végén a felállított kereszt előtti nagy gyertya lángjából gyújtottak meg. Amikor a zsúfolásig megtelt teremben már minden gyertya égett, leoltották a villanyt és így imádkozták a hívek a Miatyánkot közösen.

A folytatás hétfőn lesz, amikor este 6-kor a buszpályaudvarnál lévő evangélikus templomban találkoznak az Ökumenikus Imahét résztvevői. Akkor Mohos Gábor, a Katolikus Püspöki Kar titkára prédikál majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.