Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 25. 21:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Pecatúra, KEMHESZ

Esztergomban járt a Pecatúra horgászműsor stábja

Esztergomban járt a Pecatúra horgászműsor stábja

A rendszeresen jelentkező műsor a Kis-Duna belvárosi szakaszán és a Kerek-tónál forgatott Zoltai Dániel KEMHESZ elnökkel és Osvald Zsolt ügyvezető elnökkel.

A stáb először a Kis-Duna parton készített felvételt, ahol Zoltai Dániel a KEMHESZ elnöke és az épp ott pecázók közül Szalai Tamás horgász válaszolt a Pecatúra kérdéseire. Kiderült, hogy télen a Kis-Dunában elsősorban a keszegek harapnak a horogra és inkább kenyérrel, mint csalival jó a kapás. Ezek után komolyabb témákra terelődött a szó.
Zoltai Dániel elmondta, hogy egyesületük komolyan veszi a víz, hal és környezetvédelmet, ennek érdekében nem csupán szigorúan ellenőrzik a felügyeletük alá tartozó vizeken horgászókat, hanem kiemelt figyelmet fordítanak a fiatal horgász generáció környezettudatos nevelésére is. Az elnök kiemelte, hogy ennek eredményeképpen évről évre jobb a helyzet és néhány kirívó esettől eltekintve a megyében egyre javuló tendenciát mutat a horgászok fegyelme.
Elmondta továbbá, hogy a veszélyhelyzet alatt az állami horgászvizsgára nem lehet jelentkezni és vizsgát tenni sem. A felkészülést megkönnyítendő az egyesület összeállított egy négy órás oktatóanyagot, amelyet az egyik videómegosztó csatornán érhetnek el az érdeklődők. Mivel a szigorú járványügyi szabályok az ő programjaikat is felülírták, az évente megrendezett Halak napja rendezvényhez a Komárom-Esztergom-megyei Horgászegyesületek Szövetsége - hasonlóan az összes többihez - csak online tudott csatlakozni.
A Pecatúra a Duna-partról Esztergom egy másik, gyönyörű vizes helyére tette át a székhelyét egy interjú erejéig.
A Kerek-tónál Osvald Zsolt a KEMHESZ ügyvezető igazgatója mutatta be a környéket, az Esztergomi Vasas Horgászegyesület által megálmodott, pályázati forrásból és egyesületi önerőből nemrég elkészült természetházat. A természetház, amelyben többek között helyet kapott két oktatószoba, köztük egy kifejezetten vizes élőhelyes, - egyben rendezvény és turista központként is működik majd. Ehhez minden feltételt biztosítottak az épületben, korszerű vizes blokkok, öltözők, bemutató terem, büfé várja a látogatókat.
Az interjú végén kiderült, hogy a közel 6-7 hektáros vízfelületű tóban rengeteg féle hal él. Többek között csuka, süllő, harcsa, feketesügér, balin, kecsege, amur, ponty, keszeg, kárász.
Esztergom igazi horgászparadicsom, ahol a legváltozatosabb körülmények között pecázhatnak a halak szerelmesei.

Címkék: kemhesz, pecatúra, tvműsor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.