Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 26. 09:15, szerda | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Esztergomból jelentkezik ma az árvízvédelmi rádió

Esztergomból jelentkezik ma az árvízvédelmi rádió

Kéthetes roadshow-ra indult a dunai árvíz levonultával hétfőn az Árvízvédelmi Rádió, mely ma Esztergomból sugározza műsorait.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az MTVA együttműködésével június 9-én országosan elérhető frekvenciákon kezdte meg adását az Árvízvédelmi Rádió (Árvíz FM), mely folyamatos híreket, tudósításokat, friss információkat közvetített a dunai árvízi védekezésről.

A hétfőn induló mozgó közvetítés először a Duna mentén számol be az árvíz utáni helyreállítási munkálatokról, majd a Tiszán felfelé haladva a folyó menti védekezés, folyószabályozás, erőművek és a folyamhajózás témaköreit járja körül.

A két nagy folyó után állóvízre "evez" az Árvíz FM: a Velencei-tó és a Balaton mentén a vízgazdálkodás, víztározás, a vízszint aktuális témaköreivel foglalkozik. Ebben nem csak meghívott vendégek, hanem telefonon megkérdezett szakértők is segítségükre lesznek.

A vízzel kapcsolatos komolyabb témák mellett helyet kapnak a vízparti turizmust, horgászatot és vízenergiát bemutató összeállítások is a műsorban.

Az utazó közvetítés hétfőn Győrből, majd kedden Komáromból sugárzott, szerdán Esztergomból, csütörtökön Szentendréről, pénteken Mohácsról, szombaton pedig Bajáról lesz közvetítés.

Vasárnaptól a Tiszán folytatódik a roadshow. Június 30-án Szegedről, július 1-jétől 4-ig pedig Szolnokról, Kisköréről, Tiszalökről és Tokajból jelentkeznek a műsor készítői.

Július 5-én Agárdra költözik a roadshow, amely július 6-án Siófokon folytatódik, majd július 7-én Keszthelyen zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.