Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2012. Szeptember 21. 16:30, péntek | Helyi
Forrás: lvp/fotó:veterankerekpar.gportal.hu

Esztergomi az Év veterán kerékpárja, idősebb a tulajdonosánál

Esztergomi az Év veterán kerékpárja, idősebb a tulajdonosánál

Esztergomi az év veterán kerékpárja, mely idősebb, mint tulajdonosa. A címet a 73 éves kétkerekűjének köszönhetően szombaton veheti át Móringer Lajos, aki eredeti alkatrészeivel őrizte meg az 1939-ben gyártott biciklit.

Szombaton délelőtt 10 órakor a kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban veheti át az Év veterán kerékpárja díjat Móringer Lajos, aki ezt a kitüntetést az 1939-ben gyártott biciklijével érdemelte ki. A díjátadón az elismerést Rozgonyi Roland, a Magyar Gyártmányú Veterán Kerékpárok Virtuális Múzeumának létrehozója adja át a győztesnek. Az 1939-es Weiss Manfred Csoda márkájú kertvárosi kerékpár húsz másik kétkerekűvel mérkőzött meg egy szavazáson a kitüntető címért.

Egy évvel idősebb nálam a bicikli, amihez szerencsésen jutottam hozzá, a gyönyörű Csoda ugyanis egy idős szomszédé volt. Minden eredeti rajta, talán még szét sem volt szerelve” – fejtette ki Móringer Lajos.

A veterán Csoda tulajdonosa ráadásul nemcsak gyönyörködik a kétkerekűben, hanem mindennap használja is, sőt akad, hogy majd 50 kilométert is megtesz vele a környéken.

Rengetegen megcsodálják, sokan meg is vennék, de nem adom el, az unokámnak szeretném ugyanis adni. Igaz erre azt mondja, hogy Papa, nekem ez nem kell, mert van egy új Mountain-bike-om. Talán majd később értékelni fogja” – tette hozzá az Év veterán kerékpárja büszke tulajdonosa.

A Magyar Gyártmányú Veterán Kerékpárok Virtuális Múzeuma a hazai gyártókról és termékeiről gyűjt információkat, rendszerezi azokat, és mindenki számára elérhető, egyfajta kollektív tudástárként üzemel. Gyűjtik a még fellehető eredeti állapotú kerékpárokat, közzéteszik a fellelt könyveket, újságokat, katalógusokat, dokumentációkat. A közösségnek 550 regisztrált tagja van, évente több alkalommal szerveznek találkozókat, túrákat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.