Városlista
2022. szeptember 30, péntek - Jeromos

Hírek

2019. Szeptember 23. 09:47, hétfő | Helyi
Forrás: Forrás: KEMKIK

Esztergomi céget is kitüntettek megyei gazdasági díjjal

Esztergomi céget is kitüntettek megyei gazdasági díjjal

Különdíjjal ismerte el az esztergomi Babits Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. teljesítményét a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

„Nagy teljesítmény, amit a megyében az utóbbi időkben végrehajtottak. Messziről sokszor lehetetlennek látszott, hogy a több évtizedes hátrányos helyzet után ez a csodálatos és nagyra hivatott régió talpra álljon. Minden egyes elismerését a küzdelem, a tudás és a teljesítmény tette lehetővé” – mondta a díjak átadása előtt Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében szólt arról, hogy a díjátadó az elmúlt öt év lezárásaként is tekinthető. Megyénkben sok elhivatott ember él, akik jobbra, többre törekednek, akik közül minden évben a legkiválóbbakat ismerik el. . A számok bizonyítják, hogy Komárom-Esztergom megye gazdasági teljesítményben, az emberek életszínvonalában az ország élmezőnyében van.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, a munkaalapú gazdaság programjának meghirdetésekor várható volt, hogy ezt a megye a javára tudja fordítani, mert itt mindig a kemény munkának volt tisztelete.

A megye gazdaságáért kitüntető címet Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2004-ben alapította meg négy kategóriában, ami az együttműködő gazdasági érdekképviseletek javaslatára 2016-ban nyolc kategóriára, plusz különdíjra bővült. Szunyogh László bronz emlékplakettjével és oklevéllel az idei teljesítménye alapján a következőket ismerte el a közgyűlés, a szakmai zsűri javaslata alapján:

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságért Életműdíj
Schwarzenberger István, a Güntner-Tata Kft. megalapítója

Komárom-Esztergom Megye egyéni vállalkozója
Farkas Árpád, a Tatabánya Szénbányák Vállalat Kertészet vezetője

Komárom-Esztergom Megye agrárvállalkozása
Agrowitt Kft. – Wittmann Antalné

Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása
Balom Bt. – Balom GyőzőKomárom-Esztergom Megye nagyvállalkozása
PCE Paragon Solutions Kft.- Tálos Péter

Komárom-Esztergom Megye kézművese
Mihov-Pánczél Marianna ékszerkészítő

Komárom-Esztergom Megye középvállalkozása
Botlik-Trans Kft.- Botlik Roland

Komárom-Esztergom Megye szakképzője
Dobos Krisztián, egyéni vállalkozó

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíjhoz egy herendi vázát ajánlott fel, melyet a díjjal együtt a Babits Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezetője Babits Mihály vett át.

A vállalkozást, mely fémmegmunkálással, CNC forgácsolással foglakozik, 1995-ben alapította meg Babits Mihály Babits Bt. néven, családi vállalkozásként, mely az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül. 2004-ben Kft.-vé alakultak és 2011-től tevékenykednek jelenlegi telephelyükön, egy korszerű műhelyben az Esztergomi Ipari Parkban. Jelenleg 20 fővel dolgoznak, a hazai és az európai munkamegosztásban is részt vesz vállalkozásuk. A cég már több, mit 600 különböző alkatrész gyártásával foglalkozott, és a többszázezres évi szériák mellett mind a mai napig egyedi darabok készítését is elvállalják.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco