Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 29. 07:15, hétfő | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Esztergomi evezősök lettek a legeredményesebbek a Tatai Regattán

Esztergomi evezősök lettek a legeredményesebbek a Tatai Regattán

A már hagyományos Tatai Regatta 500 méteres „Sprint verseny” idén is Tata „Víz- Zene-Virág” Ünnepségsorozatának eseményeként zajlott le. A megmérettetésen az esztergomi evezősök is szerepeltek.

A verseny, alapvetően a 10-16 éves, utánpótlás korosztályú versenyzők számára biztosított megmérettetési lehetőséget. A verseny népszerűségére volt jellemző, hogy az ország 15 evezős klubja nevezte versenyzőit, az indulók száma, több versenyszámban a 30 főt is meghaladta, ezért a futamok, a szokásostól eltérően 8 pályabeosztással zajlottak le.

Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete, 11 utánpótlás korú versenyzőjével,10 versenyszámban állt rajthoz.

Az egylet mérlege: 3 Arany, 1 Ezüst, 4 Bronz,5 V. hely,1 VII. hely.

Az esztergomiak csapatában, a legfiatalabb korosztályban 4 elsőversenyzős sportoló is szerepelt. A 11 éves fiúk korcsoportjában induló Szívós Márton és Pataki Máté első versenyükön bonzérmeket nyertek. Szintén ebben a versenyszámban induló, 10 éves, Szigeti Ferenc V. helyen végzett. A leány 13 évesek egypárevezős versenyszámban Holicska Rebeka a VII. helyen ért célba.

A 13 éves fiúk egypárevezős versenyszámában Bencze Bendegúz bronzérmes lett. A 14 évesek egypárevezős versenyszámában Farkas Márton V. helyezett, majd a Bencze-Farkas páros a 14 évesek kettőpárevezős versenyszámában harmadik helyen zárt.

Ezüstérmes lett a női serdűlő egypárevezősök között Dávid Regina. Ugyanebben a versenyszámban Marek Janka és Kratochwill Dóra V. helyezéseket ért el. A Marek-Dávid páros, a serdülő leányok kettőpárevezösök versenyszámában V. lett.
Az egylet legsikeresebb versenyzői ismét Szívós Nóra és Ruzsits Dorottya lett, akik a leány tanuló egypárevezősök és a kettőpárevezősök mezőnyében is aranyérmet nyertek.

Kovács György Zoltán, a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet tiszteletbeli örökös elnöke, a legeredményesebb esztergomi leányversenyző részére „Gyöngyös Erzsébet” Emlékserleget ajánlott fel. Gyöngyös Erzsébet az 1970-es években az esztergomi klub tehetséges evezőse volt, majd később a tatai egyletnél edzősödött. Mivel a versenyen Szívós Nóra és Ruzsits Dorottya a versenyen egyforma eredményt ért el, a serleget Kovács György Zoltán kettőjüknek adta át.

A versenyzők edzője Mármarosi János.

Címkék: esztergom, evezős, evezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.