Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 05. 14:34, szerda | Helyi
Forrás: lvp/fotó: Oxi

Esztergomi győzelem Buzánszky Jenő tiszteletére

Esztergomi győzelem Buzánszky Jenő tiszteletére

Már második alkalommal zajlott le a Buzánszky Jenő nevét viselő nemzetközi torna Dorogon a múlt hétvégén. A meghívott csapatok közül a kupát ezúttal az esztergomi labdarúgók hódították el.

A tornán a német Fritz Walter Alapítvány, a Dorogi FC és régió több, 12 éves játékosaiból álló csapata mérkőzött meg a dorogi Buzánszky-műfüves pályán múlt hétvégén. A legendás Aranycsapat játékosának tiszteletére rendezett kupát Tittmann János polgármester, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke valamint Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója nyitott meg.

Khéner László az eseményen elmondta, hogy idén 20 éves a megyei szövetség és a német fél testvérkapcsolata, melynek köszönhetően épült meg a Petőfi Sándor Általános Iskolában a műfüves pálya is. A létesítmény pedig nem is viselhetné más nevét, mind a Dorogon élő legendáét, Buzánszky Jenőjét. A pálya kétéves évfordulójának ünnepén természetesen az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes Nemzet Sportolójának tiszteletére rendezett utánpótlás labdarúgótornát a szövetség 12 éves gyerekek számára.

A Buzánszky-kupára öt megyei csapat, valamint egy német nevezett. Az összecsapások során ezúttal a Rajnai Labdarúgó Szövetség korosztályos válogatottja bizonyult a legjobbnak, ám mivel a német együttesben – önhibáján kívül – több túlkoros játékos is szerepelt, így a sportszerűség jegyében az esztergomi csapat vehette át Kancz Csabától, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnökétől a győztesnek járó trófeát. A második a Zoltek SE Nyergesújfalu, a harmadik a Lábatlani ESE, a negyedik a tavalyi győztes Dorogi FC, míg az ötödik a Piliscsév SE lett. A különdíjat pedig a német együttes érdemelte ki a szervezőktől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT