Városlista
2023. február 1, szerda - Ignác

Hírek

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

A Richter Gedeon Nyrt. az utóbbi években kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra térségünkben. Céljuk, hogy az oktatási intézményeket támogatva felkeltsék a diákok érdeklődését a természettudományok iránt, ezáltal megalapozva a dorogi gyáregység jövőbeni működését, munkavállalói utánpótlását. Ennek keretében korábban már a dorogi Eötvös, Petőfi és Zrínyi iskolában szintén átadtak egy okostáblát, a dorogi gimnázium természettudományoknál használatos oktatási eszközöket kapott, valamint a művelődési ház alagsorában egy új közösségi teret, Richter-termet alakítottak ki a diákoknak. Társadalmi felelősségvállalásuk másik pillére az alapítványok, főként az egészségügyi szervezetek támogatása.

Garai Zoltán, a dorogi gyáregység főmérnöke elmondta, hogy Dorog mellett fontosnak tartják Esztergomot is, ezért 2021-ben megtették a kezdeti lépéseket és együttműködésüket ajánlották fel Esztergom önkormányzatának. Az első digitális tábla kapcsán az önkormányzat a Dobó gimnáziumot javasolta, így kerülhetett most ide ez az eszköz. Mindemellett városi rendezvényeken is igyekeznek részt venni, ilyen volt például az MCC Feszt, melynek az egyik főtámogatója volt a Richter. „A Richter dorogi gyáregysége 1000 főt meghaladó kollégát foglalkoztat, akiknek többsége Dorogról, Esztergomból és a környező kistelepülésekről érkezik. Fontos számunkra a szakképzett utánpótlás, ezért is lényeges a térség oktatási intézményeivel való szoros együttműködés, hogy a gyerekek megszeressék a természettudományokat, ami egyfajta életpályát ad nekik.” – tette hozzá a főmérnök.

Szurdi Gábor, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium igazgatója elmondta, hogy minden bizonnyal ez az interaktív tábla kiszolgálja majd a kémia előadó munkáját és segíti a diákok tanulását. Elmondta azt is, hogy a partnerség jegyében arra is nyitottak, hogy fakultációs keretek között akár egy olyan órát tartsanak a gyerekeknek, ahol szakképzett emberek mutatják meg a Richterben zajló munkafolyamatokat. Az okostábla által pedig az élmény csak fokozódhat, hiszen interaktív bemutatókat és előadásokat tudnak tartani. Kiemelte, hogy abban is lát lehetőséget, hogy érettségi után a diákok egy része természettudománnyal kapcsolatos szakirányú végzettséget szerezzen, hogy a jövőben a Richter Gedeon Nyrt. munkavállalói legyenek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.