Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

A Richter Gedeon Nyrt. az utóbbi években kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra térségünkben. Céljuk, hogy az oktatási intézményeket támogatva felkeltsék a diákok érdeklődését a természettudományok iránt, ezáltal megalapozva a dorogi gyáregység jövőbeni működését, munkavállalói utánpótlását. Ennek keretében korábban már a dorogi Eötvös, Petőfi és Zrínyi iskolában szintén átadtak egy okostáblát, a dorogi gimnázium természettudományoknál használatos oktatási eszközöket kapott, valamint a művelődési ház alagsorában egy új közösségi teret, Richter-termet alakítottak ki a diákoknak. Társadalmi felelősségvállalásuk másik pillére az alapítványok, főként az egészségügyi szervezetek támogatása.

Garai Zoltán, a dorogi gyáregység főmérnöke elmondta, hogy Dorog mellett fontosnak tartják Esztergomot is, ezért 2021-ben megtették a kezdeti lépéseket és együttműködésüket ajánlották fel Esztergom önkormányzatának. Az első digitális tábla kapcsán az önkormányzat a Dobó gimnáziumot javasolta, így kerülhetett most ide ez az eszköz. Mindemellett városi rendezvényeken is igyekeznek részt venni, ilyen volt például az MCC Feszt, melynek az egyik főtámogatója volt a Richter. „A Richter dorogi gyáregysége 1000 főt meghaladó kollégát foglalkoztat, akiknek többsége Dorogról, Esztergomból és a környező kistelepülésekről érkezik. Fontos számunkra a szakképzett utánpótlás, ezért is lényeges a térség oktatási intézményeivel való szoros együttműködés, hogy a gyerekek megszeressék a természettudományokat, ami egyfajta életpályát ad nekik.” – tette hozzá a főmérnök.

Szurdi Gábor, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium igazgatója elmondta, hogy minden bizonnyal ez az interaktív tábla kiszolgálja majd a kémia előadó munkáját és segíti a diákok tanulását. Elmondta azt is, hogy a partnerség jegyében arra is nyitottak, hogy fakultációs keretek között akár egy olyan órát tartsanak a gyerekeknek, ahol szakképzett emberek mutatják meg a Richterben zajló munkafolyamatokat. Az okostábla által pedig az élmény csak fokozódhat, hiszen interaktív bemutatókat és előadásokat tudnak tartani. Kiemelte, hogy abban is lát lehetőséget, hogy érettségi után a diákok egy része természettudománnyal kapcsolatos szakirányú végzettséget szerezzen, hogy a jövőben a Richter Gedeon Nyrt. munkavállalói legyenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.