Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 26. 09:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMÖH

Esztergomi iskola is bejutott a megyei értéktár-vetélkedő döntőjébe

Esztergomi iskola is bejutott a megyei értéktár-vetélkedő döntőjébe

Sikeresen zajlott le a megyei önkormányzat által szervezett Értéktár-vetélkedő online fordulója: 28 iskola 37 csapata mérte össze tudását. Hét alakulat, köztük a Géza fejedelem diákjai jutottak esztergomi döntőbe.

A korábbi sikeres vetélkedőt követően idén ismét Értéktár-versenyt indított az iskolák számára a megyei önkormányzat. A „Megismerem- Megszeretem-Megőrzöm 2” című kétfordulós vetélkedő célja ezúttal is az, hogy a fiatal korosztály jobban megismerje szűkebb és tágabb környezetének értékeit, ezáltal erősödjön kötődésük a nemzetünkhöz, illetve később maguk is bekapcsolódjanak az értékgyűjtő, hagyományőrző munkába.

A vetélkedő első fordulójában megyeszerte egy időben egy online tesztet kellett kitölteniük a négytagú csapatoknak. Csütörtökön délelőtt 37 csapat mérte össze tudását: 12 általános iskolai és 25 középiskolai. A sikeres teljesítés feltétele volt a megyei értékek alapos ismerete – erről képfelismerési feladatokon, kvízen és keresztrejtvényen keresztül kellett számot adniuk a gyerekeknek.

Már az is ismert, ki jutott tovább a döntőbe! A végső megmérettetésre április közepén Esztergomban, a TSZC Bottyán János Szakgimnázium dísztermében kerül sor, amelyen az alábbi 7 csapat méri össze tudását: az általános iskolások közül a Hunyadi Mátyás Általános Iskola Oroszlány, az Arany János Általános Iskola Lábatlan és a Tatai Református Gimnázium 8. osztályosokból álló csapata. A középiskolák közül döntőbe jutott a Tatai Református Gimnázium, a TSZC Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolája. Rajtuk kívül megmérettetheti magát a legjobb eredményt elérő esztergomi iskola is, a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Őket írásbeli, szóbeli, számítógépes és gyakorlati feladatok várják, a döntőbe jutott csapatok ezúttal is értékes nyereményekkel gazdagodnak.

A verseny a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt”HUNG 2018” pályázatból, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár lebonyolításában jön létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.