Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 20. 07:58, péntek | Helyi

Esztergomi kisdiákok is bekerültek a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjébe

Esztergomi kisdiákok is bekerültek a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjébe

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola 3. osztályos csapata nyerte meg a november 6-án megrendezett Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny 3-8. osztályosok számára kiírt körzeti fordulóját

és ezzel bejutott az országos verseny döntőjébe. Az eredményhirdetésre nov. 18-án, szerdán 14.30-kor került sor a tatai Vaszary János Általános Iskolában. A felső tagozatosok közül 7. évfolyamon gimnáziumi kategóriában szintén a Szent Erzsébet-iskola diákjai hozták el az első helyezést.

A Magyar Tudományos Akadémia alelnökének, Prof. dr. Freund Tamás fővédnökségével, valamint a Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskola és a Bolyai Csapat Kft. szervezésében 2005-től magyar nyelv és irodalom témakörben is megrendezik az országos Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt, amely 2014-re már 22500 résztvevővel büszkélkedhetett. A verseny célja: “Segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat” – olvashatjuk a szervezők leírásában. A körzeti forduló írásában történik a megyék több helyszínén, a döntő írásban és szóban is megmérettetés elé állítja a legjobb csapatokat.

Esztergomban az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola 3. osztályos csapata – a “Nyelvtudósok” – nyerte meg a József Attila-iskolában megrendezett Bolyai-versenyt. Négy diák – név szerint: Csékei-Móricz Márton Vitéz, Hajós Zóra, Puksa Luca és Volner Dóra – büszkélkedhet a legjobb csapat címével. A felső tagozatosok közül a 7. évfolyamon, gimnáziumi kategóriában szintén a Szent Erzsébet-iskola diákjainak (Cserép Máté, Győző Máté, Miszlai Milán, Ungi Cecília) gratulálhatunk. Két csapatért szoríthatunk tehát a dec. 5-ei országos döntőben!
A felkészítő tanároknak, valamint az eredményesen versenyző diákoknak további sok sikert kívánunk!

forrás: helloesztergom.hu/KD

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.