Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. November 16. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi óvónő nyert pénzdíjat egy mesével - FOTÓK

Esztergomi óvónő nyert pénzdíjat egy mesével - FOTÓK

Egy hétéves kisfiú nyert díjat az óvodájának. A sok játékot pénteken adták át a gyerekeknek a Zöld Óvodában. Mellette pénzdíjat kapott meséjének köszönhetően Törökné Kiss Emese, a Zöld Óvoda pedagógusa.

Az Ariston Thermo Hungária Kft. idén hirdette meg harmadszor egész éves programját, amelyben óvodapedagógusokat hívott ingyenes képzésre országszerte. A képzésen részt vett óvónők az akkreditált tanfolyamot követően foglalkozásokat tartottak az óvodájukban, majd a bevont apróságok rajzversenyen vehettek részt, ahol a víz helyes használata volt a téma.

Az egy napos tréningek minden évben négy különböző megyeszékhelyen zajlanak, így szinte az ország bármelyik szegletéből lehet jelentkezni a környezettudatos óvodapedagógusoknak.

Az idén Szegeden, Pécsen, Zalaegerszegen és Budapesten zajlottak az ingyenes képzések, melyeken több mint 40 óvónő volt jelen. A kreditpontokon kívül óravázlatokat is kaptak a pedagógusok, melyek segítségével könnyen megtarthatták az óvodai foglalkozásokat.

Azok az óvodák, akik a rajzpályázatra is beneveztek, intézményi fődíjként egy Ariston Lydos Hybrid vízmelegítőért szálltak versenybe. A legjobban rajzoló óvodások fejlesztő játékokat nyertek óvodájuknak és saját maguknak. Az idén másodszor hirdette meg a pedagógus kihívást az Ariston, amelyre minden eddig végzett óvónő küldhetett be pályázatot.



A szociológus zsűri döntése alapján idén a következő végeredmény született.
Korosztályi nyertesek:
3 éves korcsoport: Linkecs Tamás, Egerszóláti Bóita Óvoda
4 éves korcsoport: Csontos Csenge, Szandai Pitypang Óvoda
5 éves korcsoport: Keresztesi Flóra, Szandai Pitypang Óvoda
6 éves korcsoport: Somorai Lia, Egerszóláti Bóbita Óvoda
7 éves korcsoport: Réti Attila Erik, Esztergomi Zöld Óvoda

Az óvodapedagógus kihívás nyertese az Eszergomi Zöld Óvoda pedagógusa, Törökné Kiss Emese. Idén ő viheti haza a 200 ezer forintos pénzdíjat az általa írt mesének köszönhetően.

Emellett 2018-ban elnyerte az év energiatudatos óvodapedagógusa címet.



Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2019-ben is meghirdeti az ingyenes képzést. A tervek szerint Pest megye, Somogy megye, Heves megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye óvodáit várják majd a képzésekre. A jövő évi tréningekre már lehet jelentkezni az alábbi linken, ahol részletes információkat találnak az érdeklődő óvodapedagógusok.

A szervezők célja, hogy már egészen korán, az óvodákban elinduljon a szemléletformálás és egy energiatudatos generáció nőjön fel. Az óvodapedagógusok visszajelzése alapján a gyerekek nagyon fogékonyak és az egész családot tudatosságra ösztönzik. Igy a szervezők reményei szerint egyre több magyar családban kap majd főszerepet az energiatudatosság, ami takarékossággal párosítva a legjobb jövőbe mutató irány a háztartások számára.



Az Ariston Thermo világszerte a fűtő- és vízmelegítő szegmens egyik vezető vállalata. 2017-ben a Csoport teljes forgalma elérte az 1,57 milliárd Eurót; 7 millió terméket értékesített több mint 150 országban; 38 országban van jelen 65 vállalatával és 5 képviseleti irodájával, valamint 15 országban működtet 26 termelőüzemet melyekben 7000 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalatcsoport termékek, rendszerek és szolgáltatások teljes választékát kínálja, többnyire az Ariston, az Elco, a Chaffoteaux, az ATAG Heating, az NTI, a Racold, az NTI és a HTP márkanevek alatt. Az Ariston Thermo eltökélt célja az energiahatékonyság fejlesztése: folyamatosan újabb és újabb megoldásokkal áll elő a megújuló energiaforrások terén, köztük a napenergián alapuló rendszerek és a hőszivattyúk szegmensben, valamint javítja a hagyományos termékek – mint például a kazánok és a vízmelegítők – hatékonyságát, és olyan új, jövőszemléletű projektekbe végez beruházásokat, mint amilyenek a konnektivitást szolgáló rendszerek. A Csoport alapvető célja, hogy optimális megoldásokat kínáljon a hőkomfort kérdéseire, amelyek a minőség, az energiamegtakarítás és a környezetvédelem szempontjaira egyaránt tekintettel vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.