Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2021. November 23. 12:16, kedd | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Esztergomi sikerek az Év Homlokzata 2021 pályázaton

Esztergomi sikerek az Év Homlokzata 2021 pályázaton

November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit.

A rendhagyó módon online térbe költözött gálaest során a neves szakértőket felvonultató zsűri 199 pályázatból, öt kategóriában jelölte meg a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat.

A gálán két esztergomi pályázatot is díjaztak.

A családi ház, társasház, energetikai felújítás, középület valamint műemlék kategóriát felsorakoztató Év Homlokzata pályázat az idei évben jubileumi, tizedik alkalommal mutatott be kiemelkedően színvonalas pályaműveket a verseny lezárását jelentő gálaest keretein belül. A novemberi ünnepélyes díjátadón – amely a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal online került megrendezésre – összesen 19 pályázó munkáját ismerték el. Az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait pedig oklevéllel ismerték el.

Év Homlokzata 2021 különdíjjal jutalmazták Esztergom főterének különleges műemlékét, az elegáns Rudolf ház – Bistro 42 épületét. Az impozáns házat Somody Zsolt építész, a Somody és Társa Tervező és Szolgáltató Bt. iroda építészének tervei alapján a Cz Kft. renoválta.

Családi ház kategóriában nyert Év Homlokzata 2021 különdíjat az a szintén esztergomi pályázat, amelynek keretében a Dankó Kristóf építész készítette modern háztervet a DKD Kft. valósította meg.

Az épület pikáns, ugyanakkor fegyelmezett komponálása, a jó arányérzékkel három részre osztott épülettömeg, valamint az ízléses anyagválasztás divatosan és elegánsanegészíti ki és oldja a szigorú, geometrikus formákat. Az eredmény egy élhető és figyelemre méltó családi otthon, melyet a zsűri egyhangú szavazással választott különdíjasnak.

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 199 pályázat érkezett, melyek mindegyikében az építészek és kivitelezők az új vagy felújított homlokzat kialakításához Baumit termékeket használtak. Az öt kategória legjobbjait Vadász Bence Ybl és Pro Architectura-díjas építész; Jánosi János Ybl és Pro Architectura-díjas építész; Máté Klára a Magyar Építéstechnika főszerkesztője; Dr. Tari Gábor PhD a Műszaki Egyetem docense és Vidor Győző a Xella közép-európai igazgatója jelölhette ki. A zsűri elismerése mellett két Baumit különdíj kiosztására is sor került, valamint a szeptemberben megrendezésre került közönségszavazás győztesét is kihirdették.

Forrás és fotók: Baumit.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 12:15, hétfő | Helyi

Elhunyt dr. Berbik István

Életének 75. évében, 2021. november 24. napján elhunyt dr. Berbik István, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház szülész-nőgyógyászati osztályának korábbi vezetője.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

December 12-én lép életbe a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. térségünket is érintő 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az autóbuszjáratok közlekedésében.

2021. November 29. 11:36, hétfő | Helyi

Elmarad a december 4-i id. Rubik Ernő emléknap

A koronavírus-járvány miatti megbetegedések miatt nem lesz megtartva a 2021. december 4-re szervezett id. Rubik Ernő emléknap. - Erről a szervezők tájékoztatták szerkesztőségünket.

2021. November 29. 09:02, hétfő | Helyi

II. János Pál pápáról nyílik kiállítás Esztergomban

December 1-én, 16:00 órakor a Szent Adalbert Központban nyílik meg a Szent II. János Pál pápa életét bemutató kiállítás.