Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 16. 07:53, szombat | Helyi
Forrás: lvp/hidlap.hu

Esztergomi sportélet fejlesztéséért – konferencia

Esztergomi sportélet fejlesztéséért – konferencia

Fontos cél a sportfejlesztés, ezért több milliárd áll majd rendelkezésre esztergomi sportlétesítmények fejlesztésére is, ezt Völner Pál államtitkár és Kiss Norbert helyettes államtitkár fejtette ki pénteken Esztergomban.

A Nemzeti Tehetség Program üzenete kapcsán zajlott pénteken sportkonferencia Esztergomban, a Balassa iskola dísztermében. Az eseményen a térség sportvezetői, iskolaigazgatói, testnevelői, edzői és sportolói vettek részt Baranya István, az Arany János iskola igazgatója meghívására. A rendezvényen Völner Pál államtitkár és Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár is felszólalt, valamint meglepetésként Kökény Roland, az Esztergomi Kajak-kenu SE olimpiai bajnok sportolója is, aki kitért pályafutása részleteire és várható folytatására.

A rendezvényen a diák sportversenyekről, illetve a tehetségek felfedezéséről, azok gondozásáról és sikeréről számolt be Baranya István iskolaigazgató, majd Magyar György főiskolai tanár tartott sporttörténeti összefoglalót.

Ezt követően Völner Pál kiemelte, hogy a kormányzat eddig is és a jövőben is elkötelezett lesz a tömegsport iránt és fontos célként tűzte ki a sportélet fejlesztését, szem előtt tartva az egészségmegőrzés és a sportkultúra érdekeit. Ennek az államtitkár szerint jó mutatója az olimpiákon történő szereplés és, hogy a kiemelten támogatott tizenhat sportág képviselői nagy sikerrel szerepelnek a nemzetközi megmérettetéseken.

Esztergomi sportélet fejlesztéséért – konferencia

Völner Pál hozzáfűzte, mindebben Esztergomnak is jutott szerep, Kökény Roland olimpiai bajnoknak köszönhetően ugyanis a város újra bekerült a sporttörténelem könyvébe.

Kiss Norbert sportügyi helyettes államtitkár esztergomi kötödéséről is szólt, majd elmondta, hogy ha a kormány jövőre is folytatni tudja munkáját, akkor több milliárd forint áll majd rendelkezésre esztergomi sportlétesítmények, például tornaszobák, tornatermek és tanuszodák fejlesztésére is, de a tömegsportok mellett fontos cél a szabadidős sportágak pályázati támogatása is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.