Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Április 24. 07:41, szombat | Helyi

Esztergomi sportolók a csúcson

Esztergomi sportolók a csúcson

Horn Zsanett, aki az esztergomi kórház intenzív covid osztályán dolgozik első lett a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságon, Szerencsés Tamás running@coaching edzőt pedig sportnagykövetté választották a múlt héten.

A két sportoló az Esztergomi Futóművek tagja.

Horn Zsanett a Balatonalmádiban megrendezett ultrafutó bajnokságon indult és szerezte meg a győzelmet. Zsanett eredménye azért is kiemelkedő, mert szinte emberfeletti teljesítmény kellett ahhoz, hogy az intenzív covid osztályon ledolgozott, fizikailag és lekileg megterhelő 12, vagy 24 órás műszakok után, még elinduljon edzeni, és emellett otthon, kétgyermekes édesanyaként is helyt álljon. A 43 éves futónő, aki Maráz Zsuzsa tanítványa, úgy nyerte meg 8 óra 20 perces eredménnyel a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságot, hogy közben sarokgyulladással kínlódott, ám így is elsőként ért a célba.


Szerencsés Tamást a zsűri választotta ki a több száz jelentkező közül, hogy a MAPEI sportnagykövete legyen egy évre. A cég, hiteles, agilis, sportszerető embereket keresett, akik meg tudják mozgatni a közösséget annak érdekében, hogy az egészséges életmódot és a fenntartható fejlődést minél szélesebb körben népszerűsítsék.
Tamásban ezt a lehetőséget látták meg. Az ismert esztergomi dinasztiából származó sportolót helyben szinte mindenki ismeri, hiszen itt nőtt fel, szervezte az országos, sőt nemzetközi hírű Hídfutást. A pályázatra beadott anyagából kiderül az is, hogy eddig, több, mint 30 maratont futott, teljesített 4 IronMan versenyt, és párban többször is indult az UltraBalatonon. 25 éve foglalkozik versenyszervezéssel és 2018.óta működteti a sikeres running@coaching módszert. Egész életemben emberekkel foglalkoztam, a munkám és a sport a szenvedélyem! – Írta pályázata végén.


Gratulálunk mindkettőjüknek!

Fotók: Bors, Szerencsés Tamás Facebok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.