Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 05. 09:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter /fotó: kemol.hu

Esztergomi történész is jelölt a Megyei Príma Díjon

Esztergomi történész is jelölt a Megyei Príma Díjon

L. Balogh Béni is a jelölt az idei Megyei Príma Díj esélyei között, az esztergomi történészre, levéltárosra bárki leadhatja szavazatát.

Idén is meghirdette a Megyei Príma Díjat a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei szervezete, mely ezúttal is tíz kimagasló személyiséget jelölt az elismerésre. Közülük hárman vehetik majd át a kitüntetést valamint a közönség szavazatai alapján egy jelölt közönségdíjat kap. A Megyei Príma Díj egy-egy millió, a közönségdíj pedig félmillió forint pénzjutalommal jár. Szavazni már lehet egészen október 25-ig.

Az idei jelöltek között van L. Balogh Béni is. Az esztergomi történész, levéltáros 1961-ben, Temesváron született. Érettségi után a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen filozófia-történelem szakon diplomázott, majd a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen levéltár kiegészítő szakon tanult tovább, ahol PhD-fokozatot szerzett. Doktori disszertációját 2010-ben summa cum laude minősítéssel védte meg. L. Balogh Béni 1989 és 2013 között a Komárom-Esztergom Megyei Levéltár munkatársaként dolgozott, jelenleg pedig a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának főosztályvezető-helyettese.

Kutatómunkájában különös figyelmet kaptak a 20. századi magyar-román kapcsolatok valamint Erdély története. Eddig majd félszáz tanulmánya és tudomány-népszerűsítő írása jelent meg, illetve három könyve. Hamarosan ráadásul újabb kötettel jelentkezik a dél-erdélyi magyar kisebbség 1940-1944 közötti történetével. Mindemellett 1996-tól idénig a Limes tudományos folyóirat szerkesztője is volt. L. Balogh Béni nős, egy gyermek édesapja, Esztergomban él.

Közönségszavazás ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.