Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2015. Április 02. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Esztergomi vasútvonal: jöhet a villamosítás

Esztergomi vasútvonal: jöhet a villamosítás

Egy hónapon belül megjelenhet az esztergomi vasútvonal villamosításáról szóló közbeszerzési pályázat. A felsővezeték oszlopai már állnak, a további munkálatok pedig a tervek szerint nyártól hétvégente zajlanának.

Nyáron végre már a teljes vonalon vonatozhatunk az esztergomi vonalon – számoltunk be minderről a közelmúltban. Most újabb információkra derült fény: a MÁV szerint várhatóan egy hónapon belül kiírhatják az esztergomi vasútvonal villamosításáról szóló közbeszerzési eljárást, melyet követően nyáron el is indulhat az építkezés, a Népszabadság szerint.

Ezt követően a teljes villamosítás mintegy nyolcmilliárd forintból valósul meg, melyből 6,8 milliárdot az unió biztosít. A tervek szerint a munkálatok jövő őszre fejeződhetnek be, így akkor állhatnak csatasorba Esztergom és Budapest között is az új vonatok.
A villamosítás előreláthatólag nyolc hétvégén zajlik majd, így akkor újra életbe lép a pótlóbuszos közlekedés a vonalon.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.